perjantai 31. tammikuuta 2014
Thaihenkinen avokadopasta
Täälläkin on vihdoin tehty avokadopastaa. Ei tosin ihan sitä "kohureseptin" mukaista, vaan tällaista vähän Aasiaan viittaavaa versiota. Tykkäsin tästä tosi paljon ja mieskin söi, eikä edes hirveästi irvistellyt, vaikka liha ruoasta puuttuikin. Tällaiset pastat on helppoja tehdä, sen kun keittää pastan, pilkkoo muut ainekset ja sekoittaa lopuksi kaiken yhteen.
Huomaan käyttäväni limettiä nykyään tosi monessa ruoassa. Tähänkin se sopii erinomaisesti.
Krabin avokadopasta
300 g spagettia (tai jotain muuta pastaa)
1 valkosipulinkynsi
1 chili
1 limetin mehu
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl thaikalakastiketta
1 tl hunajaa
2 avokadoa
1/2 ruukkua korianteria
100 g lehtikaalia tai rucolaa
1 dl suolapähkinöitä
100 g raastettua parmesaania
1/3 dl oliiviöljyä tai 1/2 dl talteen otettua pastan keitinvettä noin
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chili ja purista limetistä mehu. Sekoita isossa kulhossa valkosipuli, chili, mehu, inkivääri, kalakastike ja hunaja.
Kuori avokadot, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianteri ja lehtikaali tai rucola. Lisää avokado, korianteri ja lehtikaali tai rucola kulhossa oleviin aineksiin.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on kypsää, valuta se. Kaada pasta muiden ainesten joukkoon, kaada päälle hieman oliiviöljyä tai pastan keitinvettä ja sekoita. Rouhi suolapähkinät ja ripottele ne juustoraasteen kanssa ruoan pinnalle
Resepti on napattu MeNaisista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi kuulostaa herkulliselta! Pitää muistaa kytätä avokadoja kaupassa...
VastaaPoistaSuosittelen. Avokadojen ostaminen on kyllä melkoista kyttäämistä. Ready to eat -avokadotkaan kun eivät aina ole oikeasti ihan ready to eat :).
Poista