sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Täyteläinen mansikka-suklaatäytekakku

Taas on se aika vuodesta, kun minulta toivotaan mansikkakakkua. Mies viettää siis huomenna syntymäpäiväänsä. Synttäreitä juhlittiin jo eilen miehen kaksoissiskon luona paljuilemalla ja syömällä. Paljun jälkeen oli ihanan rento olo, ja ruokaa sai mahan täyteen.

Tänä vuonna mies löysi kaupasta tuoreita mansikoita, joten toive mansikkakakusta oli suhteellisen helppo toteuttaa. Yleensä en hirveästi tykkää ulkomaisista mansikoista, mutta nämä olivat yllättävän hyviä ja maistuivat mukavasti vähän kesältä.


Sopivalta kuulostava kakkuohje löytyi Suklaanpandan keittiöstä. Täyteläinen, browniemainen suklaapohja, täytteenä kermaa, tuorejuustoa ja mansikoita. Nam.

Täyteläinen mansikka-suklaatäytekakku

Pohja:
2 2/5 dl vehnäjauhoja
2 2/5 dl kaakaojauhetta
2/3 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
230 g voita, huoneenlämpöistä
3 dl sokeria
4 kananmunaa
200 g kermaviiliä
160 g suklaata (n. 45 % kaakaota)

Täyte:
3 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria

500 g tuoreita mansikoita

Koristeluun:
40 g suklaata

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Rouhi suklaa karkeasti. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään kulhossa, laita sivuun. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri (4-5 min sähkövatkaimella). Lisää kananmunat yksitellen, sekoita kunnolla jokaisen jälkeen.

Lisää kuivat ainekset taikinaan siivilän läpi kolmessa erässä vuorotellen kermaviilin kanssa, sekoita lastalla tasaiseksi, mutta älä vatkaa. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita nopeasti.

Kaada taikina voideltuun vuokaan, tasoita pinta. Paista kakkua keskellä uunia n. 35 - 45 minuuttia, kunnes kakun pinta tuntuu kiinteältä ja valmiilta. Kakkupohja saa kuitenkin jäädä vähän browniemaiseksi, eli sitä ei kannata paistaa liian kuivaksi. Anna kakun jäähtyä.

Perkaa ja leikkaa mansikat siivuiksi tai lohkoiksi (itse laitoin väliin siivuja ja päälle lohkoja). Tee sitten täyte. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa, laita sivuun. Vatkaa myös tuorejuusto pehmeäksi, lisää tomusokeri siivilän läpi ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kermavaahto erissä lusikalla tuorejuustoseoksen sekaan. Maista, että täyte on sopivan makeaa.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Laita yksi osa kakkuvadille, levitä vähän yli puolet täytteestä päälle, asettele myös puolet mansikoista päälle. (Pohjan pitäisi olla tarpeeksi kostea ilman erillistä kostuttamistakin.)
¨
Nosta toinen pohja päälle ja tee sama juttu. Koristele ruohitulla suklaalla.

--

Kulunut aihe, mutta ihanaa kun on lunta! Tänä aamuna oltiin maastoilemassa ja kurassa rämpimisen jälkeen oli kyllä ihanaa laukkailla auraamattomilla metsäteillä. On ollut kiva viikonloppu, tämän voimalla jaksaa taas ensi viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...