Edellistä postausta tähdittäneen mansikkakakun lisäksi osallistuin lauantaisten synttäreiden ruokahuoltoon chorizopiirakalla. Tykkään mausteisesta chorizosta, ja tässä Kinuskikissan ohjeessa siihen oli yhdistetty paprikaa, sipulia, aurinkokuivattua tomaattia ja chili-tuorejuustoa. Piirakka ei kuitenkaan missään nimessä ollut liian tulinen.
Chorizopiirakka
Pohja:
4 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä
Täyte:
1 punainen paprika
1 sipuli
150 g chorizo-makkaraa
100 g Mustapekka makea chili -tuorejuustoa
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
2 ½ dl kevyt- tai ruokakermaa
2 munaa
½ dl salaattisiemensekoitusta (esim. Pirkka)
Nypi jauhot ja voi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Paloittele paprika kuutioiksi ja hienonna sipuli. Kypsennä näitä pannulla öljytilkassa hetken aikaa.Paloittele chorizo ja 2/3 tuorejuustosta.Yhdistä kaikki täyteainekset loppua tuorejuustoa ja siemeniä lukuunottamatta. Kaada täyte vuokaan.
Paloittele piirakan pinnalle loput juustosta ja ripottele joukkoon siemenet.
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!