keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Sitruunacookiet


Tänään päätin ottaa esiin kovat aseet ärsyttävää flunssaista oloa vastaan. Vitamiineja, kuumaa mehua, särkylääkkeitä? Noup. Jauhoja, voita, sokeria, sitruunaa... Jos näillä sitruunacookiella ei flunssa lähde, niin ei sitten millään :). Aivan superhyviä. Taidankin mennä hakemaan vielä yhden. Ja ehkä kupin teetä samalla.

Lemon Crinkle Cookies

n. 25 kpl

115 g huoneenlämpöistä voita
2 1/3 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 rkl sitruunamehua
1 tl hienoksi raastettua sitruunan kuorta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/8 tl ruokasoodaa
2/3 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

1 dl tomusokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pese sitruuna huolellisesti ja kuivaa. Raasta sitruunan kuori hienoksi ja purista mehua tarvittava määrä. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri ja suola kulhossa, laita odottamaan. Siivilöi tomusokeri  lautaselle.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, noin 4 - 5 min sähkövatkaimella. Lisää kananmuna, sitruunamehu ja -kuori, vatkaa sekaisin.

Lisää kuivat ainekset ja sekoita lastalla tasaiseksi taikinaksi. Ota lusikalla taikinapalloja (n. 3 cm halkaisijaltaan) ja pyöritä palloiksi, pyörittele pallot tomusokerissa ja laita leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jätä muutama sentti pallojen väliin, sillä ne leviävät uunissa. Älä litistä palloja.

Paista uunin keskitasolla 9 - 10 minuuttia, kunnes keksin pinta ei enää kiillä ja pohja on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä noin 3 min pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

Ohje jälleen Suklaapandan keittiöstä.

2 kommenttia:

  1. Nam, noilla luulisi kyllä flunssan katoavan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kyllä oikeastaan katosikin! Palasi se pirulainen kyllä sitten myöhemmin...

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...