keskiviikko 8. elokuuta 2012

Yrttistä kuskussalaattia kalan kaveriksi

Joskus heinäkuussa tein savukalan kaveriksi yrttistä kuskussalaattia. Ohjeen postaaminen jäi silloin kaikkien muiden asioiden jalkoihin, mutta yrttien sesonkihan jatkuu, joten eiköhän tämä ole edelleen ihan ajankohtainen.

Salaateista on kyllä vaikea kirjoittaa ohjeita, kun yleensä tulee vain heiteltyä kaikkea sekaisin. Mutta onneksi tarkoilla määrillä ei salaatin teossa niin suurta väliä olekaan. Rohkeasti oman maun mukaan vain :).

 
Yrttinen kuskussalaatti
(noin kahdelle)

1,5 dl kuskusia
1,5 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sweet chili -kastiketta
loraus sitruunamehua
muutama kourallinen yrttejä (esim. persiljaa, timjamia, minttua ja oreganoa)
(suolaa)
noin 1/2 l sokeriherneitä

Kiehauta vesi. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää kuskus. Anna kuskus-suurimoiden turvota viitisen minuuttia kannen alla. Siirrä kuskus tarjoiluastiaan. Sekoita joukkoon oliiviöljy, sweet chili -kastike, sitruunamehu sekä hienonnetut yrtit. (Tarvittaessa voit maustaa salaattia vähän suolalla. Omasta mielestäni se ei suolaa kaipaa, mutta pidän yleensäkin aika suolattomasta ruoasta, joten tässä asiassa minuun ei kannata sokeasti luottaa.)

Keitä sokeriherneitä (palkoineen) muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta herneet ja sekoita salaatin joukkoon.

Koristele salaatti yrttien kukinnoilla ja tarjoa esimerkiksi savukalan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...