sunnuntai 27. toukokuuta 2012
Vauhdikas viikonloppu (ja italialainen omenapaistos)
Olen luuhannut torstaista lähtien joka päivä tallilla. Torstaina ja perjantaina olin itse ratsastamassa, eilen olin katsomassa ystäväni suoritusta estekisoissa ja tänään olin katsomassa estekisoja omalla tallillani. Aurinkoa ja pöllyävää hiekkaa on siis riittänyt.
Perjantaina ratsastustunnin jälkeen suuntasin vielä Ruby & Fellasiin kuuntelemaan Under the Bridge Unplugged -kisan finaalia. Aikas hyviä esiintyjiä olivat kaikki, mutta kyllä ensimmäisenä esiintynyt Töyssy & Tervaniemi putsasi pöydän heti kättelyssä.
Eilisten kisojen jälkeen suuntasin ystäväni kanssa taas Tampereelle, tällä kertaa Hämeenpuistoon levittäytyneelle Eurooppalaiselle ruokatorille ja syömään Tuulensuuhun.
Jälkkäriksi napattiin ruokatorilta valkosuklaalla kuorrutettu mansikkavarras. Nam. Tämä idea on pakko laittaa talteen.
Tänään poikkesin ostamassa ruukkuihin vähän kesäkukkia. Terassin laatikoihin en vielä keksinyt mitään... Tai siis lähinnä meni sormi suuhun puutarhan valtavan valikoiman edessä :).
Pakastimen tyhjennysprojektikin eteni tänään vähäsen. Rasia kerrallaan... Pakastetuista omenalohkoista tuli paistosta. Halusin kuitenkin vähän vaihtelua perinteiseen kaura-omenapaistokseen, ja ratkaisu löytyi niinkin kaukaa kuin Pirkasta. Italialainen omenapaistos olikin aika maukasta, joten tässä ohje:
Italialainen omenapaistos
n. 4 hapokasta omenaa (tai sen verran, että lohkot peittävät piirakkavuoan pohjan)
1/2 tl kanelia
Taikina
150 g leivontamargariinia tai meijerivoita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 3/4 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
1 dl mantelilastuja
Voitele korkeareunainen piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm). Kuori ja lohko omenat. Levitä omenat vuokaan. Ripottele pinnalle kanelia. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Nostele pehmeä taikina omenoiden päälle. Taikina leviää paistumisen aikana. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!