keskiviikko 2. toukokuuta 2012
Hedelmävartaita ja minttu-valkosuklaakastiketta
Otsikosta poiketen kylläkin vain yksi varras. Tämä on taas kuin bloginpitäjän oppikirjasta: Ala kuvaamaan ruokaa vasta, kun se on jo oikeastaan syöty. Älä lataa kameraa, jotta akku varmasti loppuu. Ota kuva kännykällä juuri ennen kuin käsi tulee ja nappaa viimeisenkin hedelmävartaan.
Mutta eikö ole suloinen pikku kannu? Se ei ikävä kyllä ole minun, mutta voin kuitenkin tavallaan ottaa kunnian tästä, sillä olen hankkinut sen :). Kannussa lohikäärmeellä on ihanaa minttu-valkosuklaakastiketta, jota nautittiin vappuaattona hedelmävartaiden kanssa. Yksinkertaista ja hyvää, suosittelen testaamaan.
Hedelmävartaat ja minttu-valkosuklaakastike
Hedelmävartaat:
mansikoita
kiivejä
Minttu-valkosuklaakastike:
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
130 g valkosuklaata
3 rkl hienonnettua minttua (tai 2 rkl hienonnettua vahvaa minttua)
Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa kiehumispisteeseen. Vähennä lämpöä ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita tasaiseksi. Hienonna minttua ja lisää kastikkeeseen. Siirrä kastike tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita välillä.
Kuori ja paloittele hedelmät sopiviksi suupaloiksi ja pujota puuvartaisiin. Tarjoa minttu-valkosuklaakastikkeen kanssa.
Jos haluaa makuelämyksestä aavistuksen esteettisemmän, mintunlehdet voi siivilöidä kastikkeesta pois ennen tarjoilua.
Alkuperäinen ohje: Glorian ruoka ja viini, 3/2012
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam :) Ja ihana kannu <3
VastaaPoistaNuo lohikäärmeastiat ovat kyllä jotenkin tosi sympaattisia, ne ovat Ritva Tuomisen (http://www.amusa.fi/fin/kulttuurin_tekijat/?id=271) käsialaa.
Poista