keskiviikko 23. toukokuuta 2012
Raparperikausi: avattu
Raparperi kasvaa ihan silmissä, ja ajattelin, että tänään on aika korjata hieman satoa. Pakastimesta löytyi raparperin kaveriksi viimekesäisiä mansikoita. Googlettamalla löytyi Dansukkerin ohje raparperi-mansikkakeittoon. (Kyllä, otin taas ensimmäisen ohjeen, minkä hakukone minulle antoi.) Tosin ehkäpä tällaista kiisselia olisi ihan ilman ohjettakin osannut tehdä, mutta tuo soseuttamisidea oli mielestäni hauska.
Raparperi-mansikkakeitto
n. 150 g raparperia paloina
4 dl vettä
1/2 tl kanelia
1/2 dl ruokosokeria (tai tavallista sokeria)
1 tl perunajauhoja
1/2 dl vettä
pakasterasiallinen mansikoita
Laita raparperi, vesi, sokeri ja kaneli kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä reilut 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa, älä keitä. Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin soseuttamaan mansikat tehosekoittimessa ja vatkaamaan sitten mansikkasose keiton joukkoon. Itse heivasin kuuman raparperikiisselin ja melkein jäiset mansikat tehosekoittimen kannuun ja surautin koko hoidon sileäksi. Toimi niinkin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam! Kesän ekat raparperit on ihan parasta, varsinkin mansikoihin yhdistettynä :)
VastaaPoistaTuo oli kyllä tosi raikkaan makuinen keitto (tai kiisseli). Voisin tehdä toistekin :).
Poista