torstai 16. kesäkuuta 2011
Raparperikokeilut jatkuvat
Tämäniltaisten raparperikokeilujen tulos on mantelinen raparperipaistos. Raparperin kanssa sopii kyllä näköjään melkein kaikki. Jos satoa vielä riittää, seuraavaksi kokeilen raparperimehua.
Mantelinen raparperipaistos
raparperia (noin 6 - 8 vartta)
sokeria
Murotaikina:
2 dl jauhoja
1 dl sokeria
100 g voita
2 dl mantelirouhetta tai mantelilastuja
Paloittele raparperit. Levitä ne voidellun piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeria makusi mukaan.
Pehmitä voita hieman mikrossa. Lisää voin joukkoon kuivat aineet ja sekoita murumaiseksi taikinaksi. Murustele taikina raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on rapea. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljavaahdon kanssa. Myös vaniljasokerilla maustettu turkkilainen jogurtti toimi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!