maanantai 1. lokakuuta 2012

Sähkökirjaneitsyys menetetty

Viimeviikkoiselle työmatkalle nappasin töistä mukaan Samsungin tablet-laitteen. Junamatkojen iloksi latasin laitteeseen ilmaisen Kindle-sovelluksen ja aloin selata Amazonin valtavaa kirjavalikoimaa. Ensimmäiseksi e-kirjakseni valikoitui Gemma Hallidayn Spying in High Heels.

Hauskaa muuten, miten suhteeni taulutietokoneisiin on kehittynyt ihan pienessä ajassa. Ensin ajattelin, että mitä ihmettä sellaisella epäkäytännöllisellä laitteella tekee. Toinen vaihe oli, että onhan tää ihan kiva, mutta törkeän kallis. Reissun ja viikonlopun aikana aloin vasta ymmärtää laitteen hienouden. Käden ulottuvilla on vaikka mitä sovelluksia, kosketusnäyttöä on helppo käyttää. Ja ne e-kirjat... Tänään sydämeni itki ehkä vähän verta, kun jouduin palauttamaan laitteen työpaikan hyllyyn.

Ainoa miinus tulee siitä, että blogin päivittäminen tablet-laitteella on kyllä yhtä tuskaa. Vaikka kestäisi tekstin näpyttämisen virtuaalinäppäimistöllä, Blogger tekee kaikesta vaikeaa. Kursoria ei saa millään siirrettyä haluamaansa kohtaan, kappalevälejä ei vain tule vaikka kuinka painaa enteriä, kuvat eivät asemoidu oikeisiin kohtiin ja muutenkin sivut jumittavat koko ajan.

Sähköinen kirja oli oikein positiivinen kokemus. Kirja oli helppo ladata ja sitä oli helppo lukea. Tablettia oli kiva käsitellä ja sitä jaksaa pitää käsissä sängyssä maatessakin. Outoa oli se, että sähköistä kirjaa pystyin lukemaan autossakin, vaikka yleensä minulle tulee heti paha olo.Ja entäs se kirja sitten. Spying in High Heels kertoo Los Angelesissa lasten kenkiä suunnittelevasta Maddie Springeristä. Eräänä päivänä Maddien juristipoikaystävä Richard katoaa, ja kohta hän onkin kahden murhan pääepäilty. Maddie ei usko Richardin kykenevän moiseen, ja päättää puhdistaa mahdollisesti tulossa olevan lapsensa isän maineen. Maddie sekaantuukin tutkimuksissaan monenlaiseen, eivätkä poliisit ole "avusta" kovin innoissaan. Varsinkaan murhatutkimuksia johtavan seksikkään Jack Ramirezin mieleen Maddien neitietsiväpuuhat eivät ole.

Kirja oli hauska, ja nauroin monessa kohtaa. Maddie oli oikeastikin kuin aikuiseksi kasvanut, välillä vähän hölmö ja kommelluksille altis Nancy Drew. Tarina oli tarpeeksi uskottava, mutta samalla niin uskomaton, että sitä ei tarvinnut ottaa liian tosissaan. Erittäin viihdyttävä teos kaikinpuolin. On ehkä pakko laittaa oma tablet-laite tilaukseen, jotta voin latailla loputkin High Heels Mysteries -sarjan osat.

PS. Spying in High Heels on muuten vieläkin Amazon.comissa ilmainen. Muuten kirjojen hinnat vaihtelivat aika laidasta laitaan, osa oli mielestäni aika kalliitakin (jotenkin en vain ole valmis maksamaan sähköisestä kirjasta yhtä paljon kuin painetusta), mutta noin viidellä dollarillakin löytyy jo monenlaista luettavaa.

4 kommenttia:

 1. Bloggeriin en pysty vaikuttamaan, mutta en malta olla vinkkaamatta helpotusta tuohon näpyttelyn ongelmaan: kaupan tiskeiltä tai vastaavista virtuaalisista laareista voi löytää bluetooth-näppäimistöjä, jotka saa muun muassa taiteltua (joo!) pieneen tilaan mukaan ja joita siis voi käyttää tablettien (joo, sanon ihan tahallani noin :D enkä sun käyttämälläsi hienolla muodolla "tablet-laitteiden") kanssa. Meilläkin on jokin tuollainen, joskin nykystandardeihin nähden ikääntynyt taiteltava bluetooth-näppis eikä siitä siksi sen enempää tässä yhteydessä - näppäränä naisena varmasti tarvittaessa löydät jonkin enemmän ajassa kiinni olevan vastaavan, jos oikeasti tarve vielä kunnolla iskee. :)

  Terkkuja!

  eeeeeee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naureskelin täällä ääneen kun luin sun kommenttia :). Olin siis kirjoittanut ensin tabletista, mutta sitten se näyttikin jotenkin ihan tyhmältä kirjoitettuna ja siitä tuli vain mieleen ne pöydälle tai suuhun laitettavat asiat. Ja muutin ne kaikki tablet-laitteiksi :D. Monissa kaupoissa taas puhutaan taulutietokoneista, mikä näkyy myös tekstiini eksyneen. Jotenkin sekään ei ole kovin kiva nimi, ehkä vähän liian virallinen :). Mutta tuommoinen näppis pitää kyllä ehdottomasti hommata, jos ja kun oman laitteen hankin.

   Poista
  2. Hahaa, kyllä kierot tekstiketut aina toinen toisensa löytävät ja muistavat. Ei tarvita sormenjälkitestejä, vaan jo pelkät sormenjälkitekstit riittävät varmaan tunnistukseen. :D

   ee

   Poista
 2. Dealextremestä saa halvalla bluetooth näppiksiä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...