keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Tomaattinen rapukeitto


Vaikka minulla on paljon keittokirjoja, Helsingin Sanomien Ruokatorstai-kirja on se, johon tulee useimmiten tartuttua. Varsinkin silloin, kun pitäisi keksiä jotain suhteellisen nopeaa ja helppoa arkiruokaa. Kirjassa hyvää on erityisesti se, että se on jaoteltu kuukausittain ja kunkin kuukauden resepteissä hyödynnetään aina kauden raaka-aineita. 

Syksyn kuukausien kohdalta löytyy erityisen paljon hyvältä kuulostavia keitto-ohjeita. Ja mikäs sen parempaa. Keitossa on jotakin mukavan lohduttavaa. Lisäksi ne ovat aika usein helppoja tehdä.

Tämä tomaattinen rapukeitto tehtiin tomaattimehusta. Nyt tietysti kaikki ne, jotka keittelevät keittonsa tuoreista tomaateista, itkevät verisiä kyyneleitä. Mutta niille, jotka haluavat oikaista vähän: ostakaa hyvää tomaattimehua.

Tomaattinen rapukeitto

200 g tiikerirapuja (ainakin pakastealtaasta löytyy sekä kuorellisia että kuorittuja)
1 l tomaattimehua
3 - 4 tillinoksaa
2 - 3 rkl vaaleaa Maizena-suurustetta
2 dl ranskankermaa
(1 rkl konjakkia)
(suolaa, pippuria)
tillisilppua

Kuori tiikeriravut (ja poista suolet, jos haluat). Keittoon voi käyttää alkuperäisen ohjeen mukaisesti myös kuorellisia tiikerirapuja. Itse kuorin ravut niin, että niille jäi vain pyrstö. Suosittelen kuitenkin kuorimaan ravut kokonaan, sillä muuten niitä on todella ärsyttävä syödä. 

Kaada kattilaan tomaattimehu ja lisää tillinoksat. Kuumenna ja keitä noin viisi minuuttia. Nosta tillinoksat pois. Lisää suurustetta tarvittava määrä, jotta keitosta tulee niin sakeaa, kuin haluat. Anna kiehua pari minuuttia. 

Lisää ranskankerma ja ravunpyrstöt sekä konjakki. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi. Älä missään nimessä keitä rapuja kauaa, sillä niistä tulee helposti sitkeitä.

Nosta kattila liedeltä. Tarjoa tillisilpun ja rapeakuorisen tai rapeaksi paahdetun leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...