tiistai 30. lokakuuta 2012

Suomalainen paperinen joulutähti ohjeen kera

Askartelin viime vuonna suomalaisia paperisia joulutähtiä. Tutoriaali, johon silloin linkitin, ei ole enää saatavilla, ja kommenttiboksissa pyydettiin tähden ohjetta. Kaivelin muistini lokeroita ja sain jonkinnäköisen ohjeen aikaiseksi. Kertokaahan sitten, onnistuiko tähti tämän avulla :). 

Tarvitset: paperia, askarteluveitsen ja sakset, viivottimen, (pika)liimaa


Leikkaa paperista yhteensä kaksitoista samanlevyistä suikaletta. Suikaleet on helppo leikata terävällä askarteluveitsellä viivotinta vasten. Mutta saksillakin onnistuu. Omat suikaleeni olivat noin sentin levyisiä. (Paperi oli kaksipuolista, toivottavasti nuo erilaiset kuvioioinnit eivät hirveästi hämää...)


Puno kuusi suikaletta yllä olevan kuva mukaisesti. Tarkista, että punoskohta on suunnilleen keskellä. Millintarkka ei kuitenkaan tarvitse olla :).


Puno toiset kuusi suikaletta samalla tavoin.


Tässä vaiheessa voit tiputella pikkuisen liimaa noiden punottujen suikaleiden väliin, niin homma pysyy paremmin kasassa. Pikaliima on kätevää, kunhan sitä ei tursota liikaa (kuten minä aina teen). Liimaamisen jälkeen sinulla on tähden molemmat osat valmiina.


Liimaa reunimmaiset suikaleet yhteen yllä olevan kuvan mukaisesti. Niistä tulee tuollaiset sakarat. Keskimmäiset suikaleet jäävät tässä vaiheessa vapaaksi. Tee sama toiselle osalle.


Asettele tähden osat päällekkäin. Vapaana oleva suikale tulee aina toisen osan sakaraa vasten, yllä olevan kuvan mukaisesti.


Liimaa vapaana oleva suikale sakaran keskelle. 


Leikkaa ylimääräiset päät pois ja... Tadaa... Valmis!

Tämä postaus saa luvan toimia myös blogin virallisena joulunavauksena. Alle kaksi kuukauttahan siihen enää on :). 

8 kommenttia:

 1. Epätoivoinen kiittää jo etukäteen ja alkaa illalla kokeilemaan tähteä uudestaan - ohjeiden kera! Taisipas muuten minunkin pöydältä löytyä samanlaista paperia, josta jo tähteä yritin väkertää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro sitten ihmeessä, miten kävi... Ja onko ohjeesta mihinkään. Ohjeiden tekeminen on niin vaikeaa, kun itse yleensä aina tekee vähän sillai yrityksen ja erehdyksen kautta kaiken :).

   Poista
  2. Vasta nyt kerkesin tähteä kokeilemaan... Ohje hyvä ja helpotti tekemistä huomattavasti. Itse asiassa tähtihän oli suorastaan helppo, kun tiesi, että miten tehdään. Suuret kiitokset!

   Poista
  3. Jee, hyvä että onnistui. Jännittää aina julkaista näitä, kun sitten jos toisilla meneekin ihan pieleen, kun ei osaa itse riittävän hyvin selittää :).

   Poista
 2. Hyvin onnistui, hyvät ohjeet. Liima vaan oli huonoa, ja jouduin hakemaan teippirullan avuksi, kun taitellut suikaleet päättivät aueta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että onnistui. Mä yleensä käytän vaan ronskisti jotain paperille soveltuvaa pikaliimaa, niin tulee nopeasti valmista. Tosin siinä saa kyllä vähän varoa sormien (ja pöydän) tahriintumista :).

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta! Siitä tuli oikein hieno, eli onnistui. Pistin sen ikkunalle narusta roikkumaan. tein pelkästä paperista, mutta pistin siihen lopuksi kimalletta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että onnistui! Ja mukavaa joulunodotusta :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...