keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Vielä kerran, orvokit!


Tänään sain vihdoin aikaiseksi heivata terasseilta kukkaruukkujen sisällöt kompostiin. Esimerkiksi orvokkiamppelit etupihalla ovat ehkä jo muutaman kuukauden näyttäneet ei-niin-kukoistavilta (eli kuolleilta). Takapihalle mennessä yllätys oli suuri, kun siellä orvokit kukkivat täyttä häkää. Ja parasta on se, että kumpaankaan noista ruukuista en ole edes orvokkeja istuttanut.


En menneenä kesänä jaksanut viljellä juuri mitään. Yrtit kasvoivat mainiosti ilman huolenpitoakin, ja niitä tuli käytettyäkin ahkerasti. Keväällä istutettujen valkosipulien hurja sato näkyy alla. Nyt olen laittanut maahan talvivalkosipuleita mummon ohjeiden mukaisesti, joten ensi syksynä olisi toiveissa saada vähän isompia sipuleita.


Kirsikkapuu kasvoi kesän aikana melkoisesti, huolimatta kirsikkakirvoista, jota siihen keväällä majoittui. Puun sato, eli yksi aino kirsikka, katosi kyllä parempiin suihin ennen kuin ehdin nähdä sen edes kypsyvän :). Takapihaa aitaavat tuijatkin venähtivät. Ehkä ne joskus vielä muodostavat jotain näkösuojaakin.


Meidän ja toisen päädyn väliseen aitaan olen istuttanut muutamia kärhöjä. Nekin kasvoivat hienosti (tosin tunkivat koko ajan naapurin puolelle) ja kukkivat upeasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...