perjantai 31. elokuuta 2012

Minä pakastan ilman jäätelökonetta tehtyä lakritsijätskiä

"Älä edes harkitse sitä jäätelökoneen hankintaa! Dr Sugarin blogista löysin lakritsajätskin ohjeen, ja lopputulos vetää vertoja Aino-lakritsajätskille! Ooooonomnomnomnom! Aion kokeilla myös niitä muita ohjeita 8)"
Tällaisen huutomerkkien sävyttämän viestin sain viime viikonloppuna. Hauska yhteensattuma on se, että muutama viikko sitten itsekin surffailin Dr Sugar -blogissa ja ihailin heidän loihtimiaan herkkuja. Nyt kun blogin lakritsijätski sai noin painavan suosituksen, pakkohan sitä oli testata.


Ja siitä tuli niin hyvää. Miksi en ole tiennyt, että jätskin tekeminen voi olla näin helppoa? Melkein kaikissa ohjeissa käsketään aina pakastamaan ja sekoittamaan ja pakastamaan uudelleen... Jos ei siis omista jäätelökonetta, josta minäkin olen viime kuukaudet haaveillut.

Mutta tämä ohje oli melkein pelottavan yksinkertainen:

Lakritsijäätelö ilman jäätelökonetta

5 dl kermaa
n. 2 dl kondensoitua maitoa
n. 2 dl lakritsikastiketta (itse tehtyä tai valmista)
2 tl vaniljasokeria
(n. 150 g lakritsia tms.)

Kondensoitua maitoa myydään ainakin 397 g:n säilykepurkissa. Vaikka purkki näyttää pieneltä, siinä on melkein 3 dl, joten ei kannata laittaa sitä ihan kaikkea.

Lähikaupassa ei ollut valmista lakritsikastiketta, joten piti vähän improvisoida: Sulatin kattilassa miedolla lämmöllä 5,5 Kick-patukkaa ja noin desin verran kermaa. Kick-patukoita oli alun perin kuusi, mutta puolikas katosi jäljettömiin matkallaan kohti kattilaa. (Pitihän se nyt varmistaa, että Kick-patukat ovat edelleen niin hyviä kuin muistin.)

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja vaniljasokeri varovasti käännellen. Kaada noin puolet jätskimassasta pakastuksen kestävään vuokaan tai rasiaan. Valuta päälle noin puolet lakritsikastikkeesta ja levitä sen päälle pienemmäksi pilkottuja lakritsinpaloja. Kaada päälle loput jätskimassasta ja valuta sen päälle loput lakritsikastikkeesta. Koristele vielä pilkotuilla lakritsinpaloilla ja jäädytä vähintään 8 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Voit myös sekoittaa lakritsikastikkeen jätskimassan joukkoon ja jättää siitä vain osan koristeluun, niin kuin alkuperäisessä ohjeessa oli tehty. Minä pidän enemmän siitä, että jäätelössä on kunnollisia lakritsisattumia, joten päädyin latomaan niitä kerroksittain rasiaan. Lakritsikastike kuitenkin uppoaa vähän jäätelömassan joukkoon, jolloin jätskiin tulee kunnon lakritsisuonia :).

10 kommenttia:

  1. Ole hyvä vaan ;) rakastuimme itsekin kyseiseen herkkuun palavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkä ihmettele miksi, oli se vaan niin hyvää :).

      Poista
  2. Hyvä hyvä!!
    Itseäni laitoin juuri aamulla toffeejätskin tekeytymään pakkaseen. Jotenkin tuntui "taikinaa" maistellessani, että ei voi tulla pahaa! :D
    Että ei muuta kuin varioimaan...

    VastaaPoista
  3. Miten hyvälle se kuulostaa ja näyttää! Pakko kokeilla joskus..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkäsin ja mieskin tykkäs :). Kokeiluun vain.

      Poista
  4. En tykkää ainakaan kaupan lakritsijäätelöstä (tai niin ainakin uskottelen itselleni), mutta kiitos blogivinkistä - siellä oli paljon muitakin hyviä jätskireseptejä! Ja minäkin olen aina luullut että pitää sekoittaa ja jäädyttää ja sekoittaa ja jäädyttää joten en ole tähän mennessä jaksanut kokeilla itse tehtyä jäätelöä. Jos sekoitteleminen ei kerran ole pakollista niin täytyy ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän jätskiin tuli ainakin tosi hyvä rakenne ilman mitään sekoitteluja.

      Poista
  5. Hei pitääkö kondensoidun maidon olla sellaista ihan maitomaista? Ei kinuskia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      ihan suoraan purkista voi käyttää, eli ei keitellä kinuskiksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...