sunnuntai 5. elokuuta 2012

Ideoita asuntomessuilta

Tänä kesänä asuntomessuilla vierailu oli lähes pakollista, kun ne tuossa melkein naapurissa järjestetään. Jotenkin en vain meinannut etukäteen jaksaa innostua messuista yhtään: Vuodesta toiseen kalliita, keskenään samanlaisia ja epäkäytännölliseltä vaikuttavia taloja, joiden sisustukset toistavat itseään. Pieniä pihoja, joissa ei ole asfalttia säästelty. Kun on nähnyt muutaman, on oikeastaan nähnyt kaikki. Sitten joukossa on aina se yksi todella erikoinen talo, jota kaikki menevät ihmettelemään... Eivätkä tämän vuoden messut saaneet minua juurikaan muuttamaan käsitystäni.

Kiertelinkin taloja tänä vuonna lähinnä vain yksityiskohtia silmäillen. Kuvailin kivoja näkemiäni juttuja sieltä täältä, joten valitettavasti kuvat eivät ole missään järjestyksessä, enkä todellakaan muista, mistä talosta mikäkin kuva on.

Nämä verhot ovat ihanat. En tiedä, onko tuo valmis kangas, vai olisiko nuo tuunattu pienistä virkatuista pitsiliinoista.

Tämä sängynpääty oli tehty Halltex-sisustuslevyistä. Kyseessä on tekstiilipintainen Villa 02 -levy. Painoin tämän poikkeuksellisen tarkasti mieleeni, sillä minulla on ollut jo pitkään ajatuksena tehdä tai ostaa sängyllemme pääty. Kuvassa levy ei ehkä pääse kunnolla oikeuksiinsa, mutta oli luonnossa tosi kivan näköinen.

Viherhuoneet/oleskelutilat tuntuvat olevan muotia. Osaan oli tehty hienot kesäkeittiötkin, kelpaisi minulle. Alla olevassa kuvassa yksityiskohta pöydän päädystä.


Tämäkin laskosverho (vai olikohan se valelaskosverho) oli mielestäni kiva.

Oikein harmitti kun tälle ruskealle matolle ei päässyt tassuttelemaan... Hmmm, voisikohan jotain vastaavaa tehdä itse.

Vähän erilaiset saunanlauteet.

Messuilla näkyi jonkin verran kolmiulotteisia laattoja. Tämä valkoinen oli mielestäni kiva seinälaatta, lattiassa pidin sileitä luonnonkiviä muistuttavasta laatasta, josta en ole näköjään napannut yhtään kuvaa.

Laatoissa näkyi myös aika paljon metallinsävyjä ja hohtoa tai kimallusta. Esimerkiksi tämä aaltoileva metallinhohtoinen laatta kelpaisi minullekin pienenä annoksena.

Erilaiset efektiseinät ovat minusta kivoja, mutta en ole varma haluaisinko sellaista omaan kotiini.

Vaalea sormipaneeli pystysuunnassa näytti hienolta kahden kerroksen korkuisessa olohuoneen seinässä.

Aika perusasuntomessusisustusta. Tuollainen neliön muotoinen pöytä olisi kyllä kiva, jos sellainen jonnekin mahtuisi. Tuo takkakin on kiva, mutta nuo kasvit eivät varmaankaan voi olla oikeita?

Veistetty viljelylaatikko... Isä, voisitko?

Lempäälän Ideaparkista on muuten Vuoreksen asuntomessualueelle ilmainen kuljetus. Matka kestää reilut kymmenen minuuttia. Jos siis ajatuksena on shoppailla ja vierailla asuntomessuilla, kannattaa hypätä bussin kyytiin Ideaparkista, jossa on ilmainen pysäköinti. Sillä tavalla säästää asuntomessujen virallisen parkkialueen parkkimaksun :). Tämä ei ollut mikään maksettu mainos, vaan ajattelin vinkata mahdollisuudesta, kun sitä itsekin hyödynsimme.

2 kommenttia:

  1. Moi Taina, muistatko tuon metallihohtoisen aaltoilevan seinälaatan nineä? Yritin googlailla kovasti. Kuolasin kyseistä laattaa pari vuotta sitten Habitaressa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti en kyllä muista :(. Kivalta se näyttää minun silmääni edelleenkin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...