torstai 23. elokuuta 2012

Köln

Jos joku vielä muistaa, niin kävin kesälomalla heinäkuun alussa Saksassa. Tuskin enää itsekään muistan, että minulla mitään lomaa olikaan. Tuolta reissulta on vielä yksi kaupunki esittelemättä, joten olkaa hyvä: Köln.


Köln oli reissumme viimeisen päivän kohde. Siellä on se tuomiokirkko ja kölninvettä ja ööö, juuri tänä viikonloppuna näköjään valtava Cologne Pride 2012 -kulkue. (Katselin juuri tapahtuman sivuilta, että tapahtuma oli siinä vaiheessa itse asiassa jatkunut jo muutaman viikon, joten ihmekään kun kaupungissa haisi silloin sunnuntaina ihan vanha viina.) Kaupungin keskustaa ei oikein jaksettu kierrellä, sillä siellä oli hirveästi ihmisiä, mutta oikeastaan minnekään ei päässyt sisälle. Saksassa kun sunnuntaisin kaikki liikkeet ovat kiinni. Yksi museokin, jossa oltaisiin haluttu käydä, oli juuri tuona sunnuntaina poikkeuksellisesti suljettu.

Mutta tuomiokirkko löydettiin :). Vaikea sitä olisi ollut ehkä olla löytämättä, sillä se näkyy aika massiivisena rautatieaseman aulaan, kuten ylimmän kuvan avulla yritin havainnollistaa.
Goottilaista tyylisuuntaa edustavaa tuomiokirkkoa rakennettiin yli 600 vuotta, ja valmistuttuaan (vuonna 1880) se ehti olla kymmenen vuotta maailman korkein rakennus. Sitten tuli yksi Eiffel-torni ja kiilasi ohi. Yli 500 askelmaa olisivat johdattaneet näköalatasanteelle, mutta me jätimme suosiolla kiipeämisen väliin.
Tuomiokirkon jälkeen pidimme vähän aikaa sadetta valtavien jäätelöannosten äärellä ja kävimme kölninvesiostoksilla. Sitten matkasimme metrolla rautatieasemalta eläintarhan lähistölle, jossa hyppäsimme Kölner Seilbahnin kyytiin. Reinin yli huojuvassa pikku kopissa olisi saattanut heikompaa vähän hirvittää, mutta me olimme rohkeita :). Näköalat olivat kyllä aika huikeat. Oli aika jännittävää päästä katselemaan esimerkiksi valtavaa tuomiokirkkoa lintuperspektiivistä.


 Että mä rakastan tätä poseeraamista :). Kuva: Elina

Kuva: Elina


Tuomiokirkon lisäksi Seilbahnista näkyi jotain sellaistakin, mitä en olisi välttämättä halunnut nähdä, nimittäin suoraan köysiradan alla olevan kylpylän nudistiosasto. "Hei, tuolla on joku lihava mies suihkussa. Alasti! Niitä on lisää."Kuva: Elina

Toisella rannalla meitä alkoi vähän lapsettaa. Söpö minijuna puiston ympäri, jee! Tuo kuljettaja ei oikeasti ollut mitenkään kiukkuinen, vaikka tässä kuvassa vähän tuimalta näyttääkin. Ehkä sekään ei tykännyt poseeraamisesta :).

Eläintarhan lähistöllä sijaitsi myös kasvitieteellinen puutarha, josta jo aikaisemmin postailin kasan kuvia. Kivasti siis paljon tekemistä pienellä alueella.

Elina, minnekäs sitten seuraavaksi lähdetään? Täällä on matkakuumetta.

4 kommenttia:

 1. Valmiina lähteen IHAN MIHIN VAAN... (Ulan Bator!) Mutta viime päivinä on ollut paljon puhetta Venetsiasta: se olis kiva käydä katsomassa joskus pahimman turistisesongin ulkopuolella. Tai sitten Edinburgh tai Sisilia tai... :P
  Nim.merk. Joko mennään!

  VastaaPoista
 2. Kaunis kirkko :)

  Kumpikohan oli ensin, muna vai kan- siis nudistiosasto vai tuo köysiratahässäkkä? Mietin vain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mekin ylhäällä "näköaloja" ihaillessamme pohdittiin :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...