tiistai 17. huhtikuuta 2012

Nälkäpeli valkokankaalla

Jostain syystä en ole viime aikoina saanut luettua yhtään mitään. Minulla on kolme kirjaa kesken, eikä mikään niistä etene. Yksi tosin ei etene siksi, että jouduin palauttamaan sen kirjastoon, koska uusintoja oli jo maksimimäärä. Lasken sen kuitenkin keskeneräiseksi, sillä aion vakaasti käydä sen kirjastosta vielä uudelleen hakemassa (jos vielä sen minulle antavat) ja lukea loppuun :).

Mutta silloin tammikuussa kun vielä luin, luin Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogian, ja nyt kun ensimmäinen osa tuli leffateatteriin, niin tottahan se oli päästävä katsomaan. Seurakseni sain työkaverini Hanna-Kaisan, joka on todettu erittäin hyväksi leffaseuraksi lukuisten Twilight-leffojen näytöksissä :).


Elokuvatraileri Filmtrailer.com

Nälkäpeli-leffasta olin kuullut etukäteen vähän ristiriitaisia kommentteja. Minusta leffa oli kuitenkin aika uskollinen kirjalle, mitä nyt muutamissa kohdissa vähän oikaistiin. Sitä aloin miettimään, että jos ei olisi kirjaa lukenut, niin olisivatko kaikki jutut täysin avautuneet...

Alussa vähän ärsytti kameran jatkuva liike ja teki mieli huutaa kuvaajalle, että tarkenna nyt jonnekin. Onneksi meno siitä vähän rauhoittui, tai sitten silmät tottuivat.

Jennifer Lawrence oli mielestäni hyvä Katniss. Pidin hahmosta ainakin leffassa enemmän kuin kirjoissa. Kirjoissa minulla oli vähän se ongelma, että en ihan täysin pystynyt samaistumaan Katnissin ahdinkoon ja ratkaisuihin.

Se oli muuten vähän pettymys, että Capitolin väki oli niin tavallista. Kirjoissa kaupungin asukkaita kuvailtiin jotenkin paljon erikoisemmiksi ja keinotekoisemman näköiseksi. Leffassa niille oli puettu kirkkaita vaatteita ja ajeltu erikoisen mallisia partoja ja se siitä. 

Yhteenvetona todettakoon, että mielestäni leffa oli ihan viihdyttävä. Jos pidit kirjoista, pidät luultavasti leffastakin. Kirjasarjan kakkososasta on jo leffa tekeillä, ja aion kyllä senkin mennä katsomaan. (Hanna-Kaisa, are you in?) Kirjojen loppuratkaisua en silloin täysin sulattanut, katsotaan mitä mieltä olen leffat nähtyäni. Palataan asiaan siis joskus muutamien vuosien päästä :).

PS. Voisin kyllä milloin tahansa ottaa itselleni Jennifer Lawrencen hiukset. Ihanat. Ja ne laineet ja lettikampaukset myös. Kiitos. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...