keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Lakka-valkosuklaamuffinit

Tunnustan: lakka on minusta vähän vaikea marja. Ne ovat tosi hyviä, mutta en osaa oikein käyttää niitä missään. Leipäjuuston kanssa sopivat tietysti hyvin, mutta välillä olisi kiva keksiä jotain muutakin. Riemastuinkin, kun äiti oli tehnyt lakka-valkosuklaamuffineja, ja nappasin reseptin heti itselleni.


Tämä oli muutenkin aika mukavan helppo muffiniohje. Ensi kerralla ajattelin kokeilla karpaloita ja valkosuklaata. (En nyt muista, mistä tuo alkuperäinen ohje oli, mutta siinä on käytetty mansikoita ja valkosuklaata.)

Lakka-valkosuklaamuffinit (noin 24 kpl)

50 g margariinia
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
pakasterasiallinen lakkoja (ehkä noin 200 g)
160 g valkosuklaata

Sulata rasva kulhossa. Vatkaa joukkoon kananmunat, maito ja vaniljasokeri. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen. Tee valkosuklaasta veitsellä karkeaa rouhetta. Sekoita mielellään vähän kohmeiset lakat ja suklaarouhe taikinaan. Nostele taikinaa lusikalla muffinivuokiin. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kullanruskeita.

Kaupassa ei ollut tavallista valkosuklaata, joten käytin näihin Pandan uutta Valloittava Valkoinen Rapea Riisi & Hassel -suklaata. Tyhmästä nimestään huolimatta se tuntui passaavan näihin ihan mainiosti. (Mutta oikeasti, tuo nimeämistyyli. Kielipoliisi näkee punaista.)

2 kommenttia:

  1. Mä tein tätä tyttäreni synttäreille, kiitos ohjeesta :) Tosin mä käytin lakan sijaan 3/4 osan mustikoita ja 1/4 osan karpaloita, suklaana oli vielä Kalev jossa mansikkapaloja, hyvin maistuivat vieraille. Mut mä laitoin vain 1 tl tuota leivinjauhetta, ja ei kyllä tosiaankaan tulleet noin kuohkeiksi kuin sun muffinit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hyvältä yhdistelmä, täytyy laittaa korvan taakse!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...