sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Tekniikkaa, tekniikkaa


Ystäväni suoritti Berliinissä harjoitteluaan Saksan tekniikan museossa. Jo ennen reissuamme hän kertoi, että kyseinen museo on sitten meille pakollinen käyntikohde :). Gleisdreieckin metroasemalta oli museolle opasteet, eikä rakennusta oikein voinut olla huomaamatta.


Museo oli valtava. Siellä olisi saanut kulumaan helposti koko päivän, joten suosittelen etukäteen valitsemaan ne aihealueet, joihin haluaa tutustua tarkemmin. Myös museon ulkoalue vaikutti kivalta ja siihen kannattaa varmasti kesällä tutustua. Ulkoalueella olisi ollut vielä ainakin panimojuttua sekä tuuli- ja vesivoimaloita.

Raideliikennettä esiteltiin vanhoissa veturihalleissa...


... Laiva- ja lentoliikennettä taas uudisrakennuksessa, joka oli tehty jokilaivan hylyn ympärille.


Postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyvää "rusinapommittajaa" pääsi tarkastelemaan myös lähempää terassilta. Jos tarkeni. Me kävimme ulkona juuri sen verran, että sain napattua kuvan. Tajusin muuten juuri, että tuon korkeammalle emme Berliinissä päässeet, kun tv-torni oli remontissa ja valtiopäivätalon kupoliin olisi pitänyt varata kiertokäyntiaika kolme päivää etukäteen. Tosin kun sää oli tuollainen, niin eipä näkyvyyskään varmaan olisi ollut kummoinen. 


Jokilaivan masto ulottui usean kerroksen läpi.


Lentokoneita pääsi korkeassa tilassa katselemaan eri suunnista.


Jokilaiva oli aikanaan uponnut siksi, että kyytiin oli lastattu liikaa kattotiiliä.


Autot olivat esillä erillisessä rakennuksessa. Tässä ajellaan Trabantilla.


Kaiken kaikkiaan museo oli hieno, eikä tarvitse olla mikään tekniikkaintoilija saadakseen siitä jotain irti. Varmasti esimerkiksi lasten kanssa aika kiva kohde.

Museolta jatkoimme metrolla matkaa Kaiserdammin asemalle ja Saksan suurimpaan polkupyöräliikkeeseen. Jouduin tänne, koska polkupyöräliikkeessä vierailun ansiosta sain itselleni muutaman tunnin shoppailuaikaa lauantaina. Itse liikkeessä en uskaltanut kuvata. Se oli valtava ja siellä oli muun muassa koeajorata. Kiersin sen noin viidessä minuutissa (ja tähän sisältyi jo kolme minuuttia istuskelua koeajoradan vieressä katselemassa, kun joku ajoi pyörällä).


Polkupyöräliikkeen ja ruokailun jälkeen matka jatkui Tiegartenin paikallisjuna-asemalle.


Kävimme vähän erilaisessa autokaupassa, Mercedeksen lippulaivamyymälässä. Kaikille naisille jaettiin heti saapuessa ruusut. Dj soitti rentoa hengailumusiikkia. Vesiputous solisi. Saksan seinäkiipeilymaajoukkueen harjoitusseinä oli tällä hetkellä tyhjillään. Kukkakaupan tytöt solmivat kimppuja. Tarjoilivat häärivät hienon näköisessä kahvilassa. Mersuja siellä, mersuja täällä. Ja valtavasti myyjiä.


Tämä oli ehkä mun lemppari. Miehen mielestä tätä ei olisi pitänyt edes kuvata, sillä se on joku säälittävä hinnat alkaen -malli ja maksoi vain jotain vähän yli viisikymmentätuhatta euroa. Mutta se on punanen.


Liikkeessä oli myös Berliinin karhu. Hopeisena tietenkin.


Taina nallen mahassa. Taustalta tarkkasilmäiset voivat bongata kanssamatkaajani. 


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...