tiistai 20. maaliskuuta 2012

Sitruuna tarkoittaa kevättä

Tuorein Glorian ruoka ja viini on kyllä ollut minulle ihan täysosuma. Olen kokeillut lehdestä jo useampaa reseptiä. Minä, vannoutunut makaronilaatikon vihaaja, valmistin jopa eilen lehden ohjeen mukaan makaronilaatikkoa ja vielä ihan pidinkin siitä. (Tai sitten lähestyvä kevät on vain sekoittanut pään.)


Erityisesti tämän tuoreimman numeron Sesongissa-osio viehättää minua, vaikka lähtökohtaisesti vihaan sesonki-sanan tällaista käyttöä. Jos kuitenkin jätetään kielipoliiseilut sikseen ja keskitytään siihen, että palstan aiheena on sitruuna.

Ensimmäisenä kokeilin pistaasikeksejä, joita tarjoiltiin lemon curdin kanssa. Sitten silmäni osuivat brittiläisiin lemon posset -vanukkaisiin, joiden kanssa pistaasikeksejä olisi myös voinut tarjota... Jos niitä siis olisi vielä ollut jäljellä. Mutta maistuivat vanukkaat onneksi pelkkien pistaasipähkinöidenkin kanssa.

Annoksista tuli aika isoja, joten vaikka alkuperäisessä ohjeessa sanotaan, että jaa seos neljään lasiin, tekisin siitä ainakin viisi annosta. Vanukkaat ovat niin voimakkaan makuisia, että pienempikin riittää.

Lemon posset (4 - 5 annosta)

4 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
1 dl sitruunan mehua

Purista sitruunan mehu. Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita sitruunan mehu joukkoon. Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada seos neljään (tai ehkä ennemmin viiteen) pieneen lasiin. Peitä lasit tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään. Itse tosiaan pienensin määriä hieman ja tein vain kolme.

Anna hyytyä vähintään kaksi ja puoli tuntia. Tarjoa sellaisenaan, pistaasikeksien, marjojen tai pistaasipähkinöiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...