sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Paperia ja sidontaa


Tästä viikonlopusta on niin paljon postattavaa, että juttuja on pakko jatkaa ensi viikon puolella. Mutta aloitetaan tästä.

Ystäväni Elina oli tammikuussa Ulla Malisen kirjansidontakurssilla. Minunkin piti mennä, mutta tyhmät hammasongelmat pitivät minut kotona syömässä särkylääkkeitä. Onneksi ystäväni on hyvä omaksumaan ja ilmeisesti myös aika hyvä opettamaan, sillä minäkin sain hänen ohjauksessaan jotain ainakin omasta mielestäni aika hienoa aikaiseksi.

Perjantai-ilta meni työkavereiden kanssa Helsingissä Apulannan keikalla. Lauantaiaamuna ystäväni kurvasi pihaan kuplallaan. Ensin nautittiin runsas aamiainen ja sitten oli aika omistautua kirjansidonnalle. Taittelimme, leikkasimme, rei'itimme, neuloimme, liimasimme, leikkasimme vähän lisää, liimasimme vähän lisää...
Työvaiheita oli siis "muutamia", mutta itse olen ainakin lopputulokseen tosi tyytyväinen. Kirja päällystettiin söpöllä lintukankaalla ja sisäkansi ja kansilehti valittiin tottakai sävyihin sopiviksi.Parannettavaakin varmasti jäi. Esimerkiksi itse sidoksen olisi voinut tehdä kireämmäksi, jolloin sivut olisivat ehkä asettuneet tasaisemmin. Päällystysvaiheessa kankaan olisi taas voinut selkämyksen kohdalta jättää vähän löysemmälle. Mutta kuten ystäväni sanoi, nämä ovat varmasti sellaisia juttuja, jotka osuvat omaan silmään, kun tietää miltä täydellinen käsintehty kirja voisi näyttää :).

5 kommenttia:

 1. Jo on hieno kirja! Ei uskoisi, että olet aloittelija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hirveä into ois nyt tehdä lisää :).

   Poista
 2. Sitten, kun se into iskee, niin tee honey mullekin tuollainen, mielellään pingviini-kuosilla. ;) Arvaa siitä sitten, kuka tän kommentin jätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli niin hieno!!! :) "Sama"

   Poista
  2. Vai pingviini-kuosinen kirja pitäisi saada ;). Sanotaanko vaikka että mulla on pieni aavistus henkilöllisyydestäsi :). Katsotaan jos tulee sopiva kuosi vastaan, niin varmasti teen. Niin ja kiitokset kehuista.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...