sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Nainen, jonka nimi on Nathalie


David Foenkinosin Nainen, jonka nimi on Nathalie toi välittömästi mieleeni Amelie-elokuvan. Mielleyhtymä on voimakas, mutta en oikein tiedä, mistä se johtuu: ranskalaisuudesta, näennäisen kepeästä kerrontatavasta, hassuista pikku alaviitteistä, henkilöhahmoista, hiukan absurdeista käänteistä vai kenties näistä kaikista.

Nathalie ja Francois kohtaavat ja rakastuvat. Elämä on yhtä onnea, kunnes Francois jää juoksulenkillään auton alle. Lesken päivät kuluvat sumussa, eikä hän usko enää ikinä olevansa onnellinen. Sitten työpaikalla hänen huoneeseensa kävelee ruotsalainen Markus.

"Markus oli kotoisin Uppsalasta, ruotsalaisesta kaupungista, joka ei kiinnosta juuri ketään. Uppsalalaiset itsekin ovat vaivaantuneita: kaupungin nimi kuulostaa melkein anteeksipyynnöltä. Ruotsin itsemurhatilastot ovat maailman korkeimmat. Markus oli varmaan ajatellut, että vaihtoehtona itsemurhalla on muutto Ranskaan."

Syntyykö rakkaus sattumasta? Siitä, että joku on oikeassa paikassa oikeaan aikaan?

Kirjan seuraksi sopi mainiosti varjoinen terassi ja kookos-hedelmäsmoothie (jälkimmäisen idea saatu Lunni leipoo -blogista).

Kookos-hedelmäsmoothie

puolikas banaani
puolikas päärynä
puoli purkkia ananasta
kookosmaitoa
kookoshiutaleita

Soseuta hedelmät tehosekoittimessa. Lisää kookosmaitoa noin desilitra tai sen mukaan, miten sakeaa haluat smoothieta. Koristele kookoshiutaleilla ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...