keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kolmen kilon pitsimatto


Vihdoinkin se on valmis. Tyypillistä minua: matto on ollut viimeistelyä vaille valmiina puolitoista kuukautta. En vain muka keksinyt, miten sen saisi pingotettua muotoonsa, jotta erilaiset kupruilut ja liehutukset häviäisivät. Sunnuntaina eräs ystäväni totesi, että mitä jos vain kokeilisit painaa sitä pyyhkeen läpi höyryraudalla... Eipä sitten ollut tullut mieleen, että en välttämättä tarvitsisi mitään massiivista pingotusalustaa ja kasteluoperaatiota. Joskus paras ratkaisu on se kaikista yksinkertaisin. Kymmenen minuuttia höyryrautailua, kahden matonkuteen pään päättely ja se oli siinä.

Alun perin suunnittelin tätä aulaan, mutta se näyttääkin sinne vähän liian tummalta. Eli ehkäpä sittenkin työhuoneeseen. Tykkään kovasti tästä vähän jättimäistä pitsiliinaa muistuttavasta lopputuloksesta, eli eiköhän se jostain paikkansa löydä.


Malli: Virkattu matto Kauhavan Kangas-Aitta Oy:n hinnastosta 2010 - 2011
Kude: Kauhavan Kangas-Aitan ontelokude
Virkkuukoukku: 10 mm
Halkaisija: 1,2 m
Menekki: 2,9 kg 

Virkkasin maton kaksi milliä suuremmalla koukulla kuin ohjeessa. Jatkoin lisäksi keskiosaa muutamalla kierroksella, joten siksi kudetta kului hieman enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa ja matosta tuli vähän suurempikin.

6 kommenttia:

 1. Hieno on! Ja kivasti höyrytetty... =)

  VastaaPoista
 2. Hei,
  mikä on matton kuteen väri?

  Terveisin Hanna

  VastaaPoista
 3. Moi, kude on joko Kauhavan Kangas-Aitan eko-ontelokudetta tai lilli-ontelokudetta. Ostin kuteen käsityömessuilta, enkä ole enää varma, kumpaa se oli. Sävy on joka tapauksessa tuo 6 eli tummanruskea (http://www.esito.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/46AF/38AC/0CFD/4B60/02E6/C0A8/071A/0D07/KKA_0020_Eko-ontelokude.jpg).

  VastaaPoista
 4. Vau, onpas upea matto! Kertakaikkisen ihana.

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Tykkään kyllä itsekin siitä edelleen kovasti ja rakot käsissä tuntuvat vaivan arvoisilta :).

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...