tiistai 6. lokakuuta 2015

Pintxoja ja funikulaareja

Mitäs muuta Bilbaosta jäi Guggenheimin lisäksi mieleen... Ainakin ruoka. Sitä on joka paikassa.


Hotellimme oli Abandon kaupunginosassa, ja meidän naapurustossamme oli useita pintxopaikkoja eli baskien tapasbaareja. Eniten tykkäsimme mauriajan tyyliin sisustetusta Cafe Iruñasta, joka on sijainnut paikallaan jo vuodesta 1903. Ruokaa löytyy myös Casco Viejon puolelta joka kulmasta. Pintxoissa on se hyvä puoli, että niitä voi illan aikana syödä useammassa paikassa. Jos siis joku paikka ei olekaan nappivalinta, ei kun seuraavaan. Ravintalosuosituksia kaipaavan kannattaa tsekata Rakkaudesta Bilbaoon -blogin Oonan pintxokierros. Ostin muuten myös Oonan tekemän opasmateriaalin Bilbaoon. Se oli kyllä hyvinkin hintansa (4 e) arvoinen.Jos haluaa katsella Bilbaota ylhäältäpäin, kannattaa nousta Artxanda-puistoon funikulaarilla. Jo funikulaarimatka on tietysti oma huvinsa, mutta puistosta on myös kivat näköalat. 


Toisenkin kerran pääsimme ajelemaan funikulaarilla, kun kävimme vähän kaupungin ulkopuolella sijaitsevassa La Arboleda -puistossa. Vanhan kaivoksen louhokset on täytetty maalla ja vedellä. Tuloksena on ylhäällä vuorilla oleva laaja puistoalue, jossa on tekojärviä ja nykytaideveistoksia. Puistossa on kiva pitää vaikkapa piknik (tosin läheisessä kylässä näytti kyllä olevan aika monta ravintolaakin).Puistossa laiduntaa vapaana karjaa ja hevosia.


Nuo mustat pisteet pystysuoralla vuorenrinteellä olivat vuohia!Mukava kävelykierros ja aikas upeat maisemat. Täällä kyllä näki hyvin sen, miten vihreä Baskimaa on.


Ja tietysti Bilbaosta jäi mieleen myös Puente Colgante, mutta tuo riippuva siltahökötys... anteeksi, tarkoitin siis tietenkin insinöörityön taidonnäyte, ansaitsee kyllä ihan oman postauksensa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...