maanantai 7. syyskuuta 2015

Kerroksittain kulhossa

Hah, muistinpa vielä blogin salasanan. Onkohan siellä linjoilla enää ketään, kun postaustauosta tulikin vahingossa vähän pidempi... Ainakin toivottavasti ne neljä ystävääni, jotka ovat minua hellästi muistuttaneet, että sitä blogiakin voisi taas päivittää.

Kesä lennähti ohi. Heinäkuun alun issikkaleiri oli taas ikimuistoinen. Päästiin uimaan, maastoiltiin Vehoniemen harjun maisemissa, ratsastettiin vesisateessa terassille, paljuiltiin...

Kuva: Virpi Kurki

Mitäs kesällä muuten tapahtuikaan... Veneiltiin, sen minkä keleiltä pystyttiin, pistäydyttiin Tallinnassa, mökkeiltiin, retkeiltiin kotimaassa.

Nyt ulkona sataa, joten tuntuu jo hyvinkin syksyiseltä. Hetkeksi voi vielä palata elokuuhun ja synttäritunnelmiin. Synttärikakussa tuli tänä vuonna vähän oikaistua, mutta hyvältä se maistui kulhosta lusikoitunakin. (Ja tulipahan käytettyä tätä hienoa papalta perittyä kulhoakin vihdoin.)


Trifle on siitä kiva, että lähes joka kerroksen aineet voi korvata jollain muulla ja lopputuloksesta tulee aina vähän erilainen. Sokerikakkupohjan tilalle käy esim. marenkipohja tai murskatut keksit, marjat voi korvata toisilla tai vaikka hedelmillä, kermaa voi maustaa esim. murskatuilla marianneilla tai turkinpippureilla.

Marjaisa trifle

Kerros 1:

3 dl vispikermaa
4 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
250 g mascarponejuustoa

Kerros 2:

n. 1 l mansikoita
n. 250 g vadelmia

Kerros 3:

sokerikakkua (esim. Boströmin valmis kakkupohja sopi tähän tarkoitukseen oikein hyvin)
n. 1 dl seljankukkamehua kostutukseen

Pinnalle:
mansikoita, vadelmia, murskattua marenkia

Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto.

Kokoa kakku latomalla lasikulhoon (tilavuus n. 2 l) vuorotellen täytettä, marjoja ja kakkupohjaa. Koristele marjoilla ja murskatuilla marengeilla.


Sorry puhelinkuvista. Pitäisiköhän se kamerakin laittaa taas lataukseen, jos sitä vaikka tulisi kuvailtuakin jotain joskus :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...