Kesä lennähti ohi. Heinäkuun alun issikkaleiri oli taas ikimuistoinen. Päästiin uimaan, maastoiltiin Vehoniemen harjun maisemissa, ratsastettiin vesisateessa terassille, paljuiltiin...
Kuva: Virpi Kurki
Nyt ulkona sataa, joten tuntuu jo hyvinkin syksyiseltä. Hetkeksi voi vielä palata elokuuhun ja synttäritunnelmiin. Synttärikakussa tuli tänä vuonna vähän oikaistua, mutta hyvältä se maistui kulhosta lusikoitunakin. (Ja tulipahan käytettyä tätä hienoa papalta perittyä kulhoakin vihdoin.)
Trifle on siitä kiva, että lähes joka kerroksen aineet voi korvata jollain muulla ja lopputuloksesta tulee aina vähän erilainen. Sokerikakkupohjan tilalle käy esim. marenkipohja tai murskatut keksit, marjat voi korvata toisilla tai vaikka hedelmillä, kermaa voi maustaa esim. murskatuilla marianneilla tai turkinpippureilla.
Marjaisa trifle
Kerros 1:
3 dl vispikermaa
4 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
250 g mascarponejuustoa
Kerros 2:
n. 1 l mansikoita
n. 250 g vadelmia
Kerros 3:
sokerikakkua (esim. Boströmin valmis kakkupohja sopi tähän tarkoitukseen oikein hyvin)
n. 1 dl seljankukkamehua kostutukseen
Pinnalle:
mansikoita, vadelmia, murskattua marenkia
Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto.
Kokoa kakku latomalla lasikulhoon (tilavuus n. 2 l) vuorotellen täytettä, marjoja ja kakkupohjaa. Koristele marjoilla ja murskatuilla marengeilla.
Sorry puhelinkuvista. Pitäisiköhän se kamerakin laittaa taas lataukseen, jos sitä vaikka tulisi kuvailtuakin jotain joskus :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!