tiistai 16. kesäkuuta 2015

Nokilohi - ei haittaa vaikka vähän palaa

Olen tänä kesänä jo ylittänyt itseni grillaamalla kalaa. En nimittäin pidä itseäni minään kovin kummoisena grillaajana: ruoat aina tarttuvat grilliin kiinni, putoavat sinne pohjalle, ovat täynnä nokihiutaleita, palavat tai eivät kypsy.

Uutisankkuri Piia Pasanen onnistui kertomaan Glorian ruoassa & viinissä (3/2015) nokilohireseptistään niin, että se nosti veden kielelle.

Lohipalat uitettiin ensin voisulassa ja maustettiin sen jälkeen mausteseoksella. Ohjeessa kehotettiin hiillostamaan lohi mustaksi, joten ajattelin, että tässä ei siis ole ongelma, vaikka perinteinen palaminen tapahtuisikin. Olisin voinut antaa lohien mustua vielä enemmänkin, mutta joka tapauksessa lopputuloksesta ei tullut minunkaan käsissäni hassumpi.


Nokilohi

1 kg nahallista lohifilettä
1 dl voisulaa

Mausteseos:
2 rkl paprikajauhetta
2 tl mustapippuria (myllystä)
2 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl curryjauhetta
2 tl sokeria
1 tl cayennepippuria
2 - 3 tl suolaa

Sekoita mausteseoksen aineet keskenään.

Viipaloi lohi nahkoineen annospaloiksi. Sulata voi. Kasta kalat lämpimään voisulaan. Mausta kauttaaltaan mausteseoksella ja nosta kuumalle muurinpohjapannulle tai grilliin nahkapuoli ylöspäin. Anna hiillostua tummaksi. Käännä ja paista toinen puoli samaan tapaan.

Tarjoa esimerkiksi perunoiden, uunikasvisten tai salaatin kanssa. 

3 kommenttia:

  1. Oi, tämäpä kuulostaa herkulta! Täytyy kokeilla. :)

    VastaaPoista
  2. Sinut ja inspiroiva blogisi on haastettu :-) (http://tuluskukkarossa.blogspot.com.es)

    VastaaPoista
  3. Onpas kivanoloinen blogi ja hyviä ruokaohjeita, täytyy ehdottomasti alkaa seurailla! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...