sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Kippis kesälle


En hirveästi yleensä välitä ginistä. Varsinkin klassinen gin tonic saa lähinnä makuhermot kipristymään kasaan. Uusimmasta Mondosta bongasin Helsinki mule -cocktailin ohjeen. Siinä gini on yhdistetty ginger aleen. Näytin ohjetta myös talouden ginifanille, ehkä vähän sillä taka-ajatuksella, että josko hän innostuisi tätä ohjetta testaamaan. Ja innostuihan se, joten tänään meillä sitten fiilisteltiin sateista sunnuntaita cocktailien kera :).

Toimi. Ensi kerralla pitää testata vielä tuon inkiväärisiirapin kanssa. (Me selkeästi tarvitaan myös highball-lasit.)

Helsinki mule

4 cl dry giniä 1 cl puristettua sitruunamehua
(1 tl inkiväärisiirappia)
ginger alea
sitruunankuorikiehkura
mintunoksa

Täytä highball-lasi jäillä. Lisää gini ja sitruunamehu. Kaada ginger ale päälle. Taittele tai rutista ­kuorikiehkuraa muutaman kerran lasin päällä ja pudota juomaan. Sekoita ja lisää mintunoksa. (Jos haluat juomasta makeampaa, lisää siihen inkivääri­siirappia. Jos taas haluat enemmän inkiväärin makua muttet makeutta, käytä siirappia ja korvaa puolet ginger alesta soodavedellä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...