sunnuntai 14. kesäkuuta 2015
Kippis kesälle
En hirveästi yleensä välitä ginistä. Varsinkin klassinen gin tonic saa lähinnä makuhermot kipristymään kasaan. Uusimmasta Mondosta bongasin Helsinki mule -cocktailin ohjeen. Siinä gini on yhdistetty ginger aleen. Näytin ohjetta myös talouden ginifanille, ehkä vähän sillä taka-ajatuksella, että josko hän innostuisi tätä ohjetta testaamaan. Ja innostuihan se, joten tänään meillä sitten fiilisteltiin sateista sunnuntaita cocktailien kera :).
Toimi. Ensi kerralla pitää testata vielä tuon inkiväärisiirapin kanssa. (Me selkeästi tarvitaan myös highball-lasit.)
Helsinki mule
4 cl dry giniä 1 cl puristettua sitruunamehua
(1 tl inkiväärisiirappia)
ginger alea
sitruunankuorikiehkura
mintunoksa
Täytä highball-lasi jäillä. Lisää gini ja sitruunamehu. Kaada ginger ale päälle. Taittele tai rutista kuorikiehkuraa muutaman kerran lasin päällä ja pudota juomaan. Sekoita ja lisää mintunoksa. (Jos haluat juomasta makeampaa, lisää siihen inkiväärisiirappia. Jos taas haluat enemmän inkiväärin makua muttet makeutta, käytä siirappia ja korvaa puolet ginger alesta soodavedellä.)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!