Raparperipiirakoista lempparini on tähän saakka ollut Nooran raparperikakku kookoksella. Nyt se on saanut kilpailijan.
Mummin mieletön raparperipiiras
(uunipellillinen)3 munaa
3 dl sokeria
1 dl maitoa
1/2 dl kermaa
1 dl voisulaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
iso nippu raparperinvarsia
Kuorrutus:
1 1/2 dl sokeria
4 - 5 tl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoja
2 1/2 dl maitoa
2 dl kermaa
4 rkl voita
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vatka munat ja sokeri vaaleaksi ja jäykäksi vaahdoksi. Lisää maito, kerma ja voisula. Sekoita toisessa kulhossa leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seos varovasti taikinaan.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kuori ja paloittele raparperit ja levitä palat taikinan päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Tee kuorrutus, kun olet ottanut piirakan uunista. Yhdistä kuivat aineet kattilassa. Lisää kylmä maito ja kerma voimakkaasti sekoittaen. Lisää voi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu kiisseliksi. Kaada nopeasti hieman jäähtyneen piirakan päälle.
Resepti napattu kevään Me Naisten jostain numerosta.
--
Nyt mennään vähän väärässä järjestyksessä, mutta piirakkaa viime lauantain aterialla edeltänyt pääruoka on tässä:
Miesten pyytämä ja takapihalla savustettu hauki. (Tuo pieni tuossa vieressä on ahven.) Minulla oli kyllä omat epäilykseni, saisiko hauesta savustamallakaan hyvää, mutta se yllätti. Ei nyt ehkä ihan viime kesänä saadun kuhan veroista, mutta ihan hyvää kuitenkin.
Hauen kaverina oli mansikka-fetasalaattia ja ruotsalaisia uusia perunoita.
Tuota piirakkaa teen kyllä juhannukseksi ja salaattikin on varmaan listalla. Kala on juhannuksemme ruoka, mutta saisikohan ihan omaa pyydystettyä....
VastaaPoistaKiitos hyvistä vinkeista ja nautittavisata kuvista
Olepa hyvä, ja hauskaa juhannusta sitten vain!
Poista