keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Unikonsiemen-sitruunamuffinit


Olen leiponut viime aikoina useasti muffineja. Ne ovat jotenkin niin helppoja ja hyviä. Puhumattakaan siitä, miten söpöjä niistä tulee, kun ne kuorruttaa. En tosin vieläkään ole uskaltautunut kokeilemaan pursottamista, mutta ehkä senkin aika tulee. Pursottamalla tehdyt koristelut vetävät minua vastustamattomasti puoleensa.

Muffinitkin on ikuistettu kännykällä. Lupaan tarttua taas pian oikeaan kameraankin, vaikka elänkin kuherruskuukautta uuden puhelimeni kanssa :).



Unikonsiemen-sitruunamuffinit 
(12 kpl isoja muffineja tai noin 20 kpl pienempiä)

1 1/2 dl sokeria
1 sitruunan kuori ja mehu
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
1 tl vaniljauutetta (tai -esanssia)
125 g voita, sulatettua
2 rkl unikonsiemeniä

Kuorrute alkuperäisessä ohjeessa
2 dl tomusokeria
noin 1 rkl sitruunanmehua

Hiero sokerin sekaan hienoksi raastettu sitruunankuori. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, kermaviili, vanilja ja voisula. Purista joukkoon sitruunanmehu.

Sekoita kuivat ja kosteat aineet nopeasti taikinaksi. Lisää unikonsiemenet ja pyöräytä ne taikinan joukkoon.

Lusikoi taikina paperisiin vuokiin metalliseen muffinipannuun. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 - 18 minuuttia. Kokeile kypsyys tarvittaessa tikulla. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeriin sitruunanmehua kunnes kuorrute on sopivan paksuista. Paksuhko, mutta vielä juokseva kuorrute levittyy parhaiten. Lusikoi kuorruteraidat muffineiden pintaan.

Ohje Fannista ja kanelista.

--

Kuvien muffinit on kuorrutettu Dr Sugar -blogista löytyneellä tuorejuustokuorrutteella. Kaapissa ei ollut tavallista tomusokeria, joten korvasin sen mansikkatomusokerilla. Mansikka ehkä vähän peitti sitruunaista makua, mutta muuten tuorejuustokuorrute oli hyvä.

Tuorejuustokuorrute

1/2  dl voita (laitoin noin 50 g)
110 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria
1-3 tl kermaa/maitoa

Vatkaa voi sähkövatkaimella sileäksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa kunnes seos on sileää. Lisää sokerit mukaan, ja vatkaa hiljaisella teholla kunnes tomusokeri ei enää pöllyä. Tämän jälkeen vatkaa hetki nopealla, kunnes kuorrute on tasaista ja kuohkeaa. Lisää vielä joukkoon kermaa ja sekoita noin minuutin ajan.

--

Edit. Sopivatpa nämä muffinit hyvin blogini väreihin :).

2 kommenttia:

  1. Hei, ihanan näköisiä, täytyy joskus kokeilla noita! Saako noita unikon siemeniä ihan tavallisista ruokakaupoista? Blogisi on kiva ja siitä tulee hyvä mieli :) kiitos siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tällaisista kommenteista tulee myös hyvä mieli :). Itse ainakin löysin unikonsiemeniä ihan tavallisen kaupan maustehyllyltä, missä niitä myytiin sellaisessa lasisessa maustepurkissa (samanlaisessa kuin esim. oreganoa).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...