lauantai 1. lokakuuta 2011

Marinoidut metsäsienet

Sain ison satsin suppilovahveroita alkuviikosta. Kuivaamisen ja pakastamisen lisäksi ajattelin kokeilla sienien marinoimista. Tämä resepti on saatu äitiltä, enkä tiedä, mistä hän on sen alkujaan löytänyt. Googlettamalla sama resepti löytyi esimerkiksi Valion sivuilta. 

Marinoidut metsäsienet

n. 1½ l kantarelleja tai suppilovahveroita

Mausteliemi:
½ dl väkiviinaetikkaa
3 dl omenatäysmehua
2 dl hillosokeria
½ tl muskottipähkinää
1 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl suolaa

Puhdista sienet. Yhdistä mausteliemen aineet kattilassa. Kiehauta. Lisää sienet mausteliemeen, keitä n. 2 minuuttia sienten koosta riippuen. Jäähdytä. Siirrä seos kannelliseen astiaan liemineen. Peitä ja anna maustua jääkaapissa muutaman päivän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...