maanantai 22. elokuuta 2011

Valkosuklaata ja raparperia


Muutama viikko sitten töissä saimme nautiskella Paulan leipomasta huippuhyvästä raparperi-valkosuklaajuustokakusta. Omassa pihassa esiin puskee edelleen kauniita pieniä raparperinvarsia, joten kyseistä kakkua oli pakko saada kokeilla myös itse. Kakusta löytyi aika monia muunnelmia, omani toteutin Sitruunamarenki-blogin ohjeen pohjalta.

Hassua muuten, kun lähes kaikkien muiden toteutuksissa tuosta kiilteestä oli tullut vihreää. Käyttämäni raparperinvarret olivat kuitenkin niin punaisia, että kiilteestäkin tuli aika söpön vaaleanpunaista :).

Raparperi-valkosuklaajuustokakku

Pohja:
200 g suklaapisarakeksejä (esim. Jyväshyvä Luonnonhyvät)
75 g voita

Täyte:
2,5 dl kermaa
200 g vanilja"tuorejuustoa" (Sunnuntai)
7 pientä vartta raparperia (olisi voinut laittaa muutaman enemmänkin)
2,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
130 g valkosuklaata
5 liivatelehteä

Kiille:
Raparperin keitinliemi
3 liivatelehteä

Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimella. Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja levitä tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin. Paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen, mutta älä heitä kumpiakaan pois.

Laita 5 liivatetta likoamaan kylmaan veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon notkistettu vaniljatuorejuusto, sulatettu suklaa ja keitetyt raparperit. Kiehauta tilkka raparperien keitinlientä ja sulata siihen liivatteet. Kaada seokseen ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle. Laita kylmään hyytymään.

Kun täyte on hyytynyt, laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Kuumenna pieni tilkka raparperin keitinlientä ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon ja koko seos varovasti hyytyneen tortun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele ennen tarjoilua esimerkiksi tuoreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...