tiistai 17. joulukuuta 2013

"Sitruunamönjäpiirakka"

Tänä vuonna on kyllä ollut vähän vaikea olla stressaamatta joulusta. Olen ollut niin laiska, että joka paikka on siivoamatta ja lahjojen hankintakin on vähän vaiheessa. En ole tehnyt oikein mitään joulujuttuja ja yötkin on alkaneet taas mennä ihmeellisesti valvoessa  ja miettiessä. Ehkä pieni joululoma tulee siis ihan tarpeeseen...

Tänään käytiin viemässä lahjat kummitytölle ja sen isosiskolle. Pieni ei vielä muumikirjasta tainnut hirveästi mitään ymmärtää, lahjapaperin rapistelu oli paljon hauskempaa. Isompi kyllä liimaili tarrakirjan tarroja niin antaumuksella, että lahja oli varmaan sangen onnistunut. Tyttöjen äiti muisti minua kivalla Sokerikallo-trikoopipolla. Ehkä saatoin vähän käsityömessuilla vihjailla, että trikoopipo olisi kiva ja näköjään joulupukki kuuli toiveeni :).


Joulustressistä mukavampiin asioihin. Joulua odotellessa voi leipoa vaikka sitruunamönjäpiirakkaa, kuten työkaverini näitä sitruunaruutuja kutsui. Sinulle, joka pidät voimakkaasta sitruunan mausta. Mukavaa joulunodotusta!

Sitruunaruudut

2 1/2 dl jauhoja
1 dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
100 g voita

Pinnalle:
2 pienen sitruunankuori
1 1/2 dl sitruunamehua (2 - 3 sitruunasta)
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl kuohukermaa

Mittaa jauhot, sokeri, kookos ja voi monitoimikoneen kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes ainekset muuttuvat murumaiseksi seokseksi. Kaada seos noin 25 x 30 cm:n kokoiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja painele taikina jauhotetuin käsin tasaiseksi. Pistele taikinalevyyn haarukalla muutamia reikiä. Paista 15 - 20 minuuttia 175 asteessa. Pohja saa ruskistua hiukan.

Tee täyte. Raasta sitruunoista niiden ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeks ja purista hedelmistä mehu. Vatkaa kuoriraasteen ja mehun joukkoon munat, sokeri ja kerma. Älä hämmenny, vaikka seos on aivan litkua, se jähmettyy paiston aikana.

Kaada sitruunatäyte hiukan ruskistuneelle pohjalle ja jatka paistamista 150 asteessa noin 20 minuuttia. Anna leivonnaisen jäähtyä kunnolla, ennen kuin leikkaat sen paloiksi. Koristele tomusokerilla.

Ohje MeNaisista.

6 kommenttia:

  1. Turha ottaa joulusta stressiä, perussiivous ja koristelu (jos haluaa) oman maun mukaan riittää. Kuulostaapa hyvältä tuo sitruunamönjäpiirakka, saatanpa kokeilla, jos en ehdi/viitsi jouluksi niin tuleehan noita päiviä, toivottavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän aina tuota stressitöntä versiota, mutta jostain se salakavalasti hiipii silti :). Nyt jo voiton puolella. Sitruunamönjäpiirakka sopii vaikka kevääseenkin :).

      Poista
  2. Kivalta vaikuttava ohje, pitäisi kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, ei ollut vaikea :).

      Poista
    2. Oli herkullista ja niin nopeaa tehdä! En ole erityisemmin välittänyt kookoksesta, mutta ei se tässä haitannut sitten yhtään. Voihan se olla, että makuhermot ovat kehittyneet vuosien varrella :D

      Poista
    3. Hienoa että testasit! Itse tykkään kookoksesta, se minut varmaan alun perin tämän ohjeen pariin houkuttelikin :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...