maanantai 23. joulukuuta 2013

Appelsiini-suklaafudge

Joulutervehdys. Siivottu, lahjat paketoitu ja haudalle viety kynttilät. Nyt on aika istahtaa glögilasi kädessä sohvalle. 

Jos jollakulla on vielä joulukarkit tekemättä, niin tässäpä yksi helppo ja nopea ohje. Nämä ehtivät vielä huomiseksi ja lopputulos on sangen maukas :). Saa näitä myöhemminkin tehdä, jos ei enää tänään jaksa. 


Appelsiini-suklaafudge

200 g suklaata
1/2 prk kondensoitua maitoa (prk = 397 g)
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
(1 - 2 tl Cointreau-likööriä)

Paloittele suklaa kattilaan ja kaada kondensoitu maito päälle. Lämmitä miedolla lämmöllä ja sekoittele välillä. Älä kuumenna liikaa, jotta suklaa ei pala pohjaan. Kun suklaa on sulanut, ota kattila pois liedeltä ja lisää seokseen hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja rouhitut pekaanipähkinät. Sekoita halutessasi joukkoon myös likööri. 

Levitä fudgeseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan - itse taittelin vuoan foliosta, kun ei ollut sopivan kokoista tarjolla. Oma vuokani oli noin 15 x 15 cm, mutta jos haluat fudgeista paksumpia, pienennä vuokaa hieman. Laita fudge jääkaappiin jäähtymään. Kun levy on jähmettynyt, leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi. Nauti ja tarjoa kaverillekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...