maanantai 12. marraskuuta 2012

Suolaisten muffinien perusohje

Saanko esitellä, jääkaapintyhjennysmuffinit.


Olen varmaan sanonut tämän ennenkin: vaikka välillä on hauska pipertää ja punnita raaka-aineita ja siivilöidä sun muuta, niin välillä on hauska vain heittää ainekset kulhoon ja sekoittaa.

Näistä suolaisista muffineista jokainen voi tehdä sellaisia kuin haluaa. Perustaikinan ainekset varmaan useimmilta löytyvät kaapista, ja taikina on nopeasti sekoitettu. Täytteeksi voi laittaa sitä, mitä kaapeista sattuu löytymään. Tai sitten tietysti voi vähän suunnitella ja käydä ihan kaupassakin täyteaineksia ostamassa. (Mitääh, onko sellaista suunnitelmallistakin ruoanvalmistusta... Sellaisesta ei täällä tiedetä mitään. Kun leivontainto iskee, silloin ei mihinkään kauppaan ehdi lähteä.)

Itse laitoin muffineihin tällä kertaa kaikki kaapista löytyneet juustonjämät, ja raastetta tuli varmaan reilusti enemmänkin kuin ohjeessa mainittu kaksi desilitraa. Lisäksi pilkoin täytteeksi aurinkokuivattuja tomaatteja.

Suolaiset muffinit
(noin 15 normaalikokoista muffinia)

Perustaikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
75 g voita sulatettuna
2 dl juustoraastetta

Lisäksi:
haluamiasi täytteitä (esimerkiksi kinkkua, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, pestoa, fetaa, pepperonia, kapriksia, sinihomejuustoa, kanttarelleja, pekonia...)

Sekoita kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat ja sulatettu voi. Lisää kuivat aineet, juustoraaste ja muut täytteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Nostele taikinaa lusikalla muffinivuokiin. Itse täytin vuoat aika täyteen, jotta muffineista tuli tuollaisia muhkean näköisiä. Toki voit tehdä pienempiäkin ja useamman kappaleen.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...