maanantai 17. syyskuuta 2012

Kesäkurpitsakesä jatkuu


Kesäkurpitsaa on, vaikka en niitä tänä vuonna edes omaan puutarhaani istuttanut. Onneksi kesäkurpitsan voi muuntaa terveelliseksi (älkää katsoko tuota sokerin määrää) kuivakakuksi. Nappasin ohjeen Sivumaku-blogista, mutta huomasin että se on oikeastaan sama kuin tämä äitiltä joskus saamani ohje (miinus kaaakao, plus pähkinät). Ohjeessa neuvottiin laittamaan taikina kahteen kakkuvuokaan. Minä laitoin yhteen. Tulihan kakusta aika muhkea, mutta hyvin mahtui.

Kesäkurpitsakuivakakku

6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 kananmunaa
2 dl kasviöljyä
4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 dl pähkinää hienonnettuna (esim. saksan- tai pekaanipähkinä)

Sekoita jauhot, suola, kaneli, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Sekoita toisessa kulhossa munat, öljy, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon jauhoseos. Lisää taikinaan kesäkurpitsaraaste ja pähkinät ja sekoita tasaiseksi. Kaada löysä taikina kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa (kiertoilmauunissa 150 asteessa) n. 50 min tai kunnes kakun keskelle työnnetty tikkuun ei enää tartu taikinaa. Jäähdytä hetki vuoassa ja kumoa lautaselle.

--

Ja sitten tunnustuksiin. Sain Looking for Clementines -blogin Tuulilta post it -tunnustuksen. Aika hienoa. Kiitos, Tuuli :).


(Tunnustus on jo oikeastaan kaikissa lempiblogeissani käynyt, joten taidan jättää sen nyt jakamatta eteenpäin.)

2 kommenttia:

  1. Pakko käydä tännekin kommentoimassa, että onnistui hienosti myös omenasta tehtynä... :)
    -Ellu

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...