maanantai 27. elokuuta 2012

Hurrrjan viljaiset sämpylät

En yleensä ikinä osta valmiita jauhosekoituksia. Nyt kuitenkin luin niin monesta paikasta kehuja Myllärin Luomu Hurjan Viljaisista Sämpyläjauhoista, että päätin ostaa pussin.

Taas muuten yksi elintarvike, joka on nimetty niin, että tekisi mieli käydä punakynällä korjailemassa. Mistä noita isoja alkukirjaimia oikein tulee?


Nimestään huolimatta näistä jauhoista tuli erinomaisia sämpylöitä: kauniita, pehmeitä ja sopivan sitkoisia. Siemenet ja rouheet tuovat mukavasti makua ja rakennetta. Sämpylät ovat seuraavanakin päivänä hyviä eivätkä mitään kuivia kökkäreitä. Veikkaan, että ostan jauhoja uudelleenkin.

Tein sämpylät ihan pussin kyljestä löytyvän ohjeen perusteella, tässä se teillekin:

Hurjan viljaiset sämpylät
(18 kpl)

5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
14 dl hurjan viljaisia sämpyläjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja puolet jauhoista. Sekoita. Lisää loput jauhot ja rypsiöljy. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.

Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla 18 sämpylää. Anna sämpylöiden kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla! Leivon aika usein sämpylöitä, ja koska haluan vähän enemmän sisältöä kuin perus sämpyläjauhopussi tarjoaa, laitan sekaan mm. kaurahiutaleita ja pellavansiemenrouhetta. Mutta jos tuossa pussissa on valmiina jotain siemeniäkin niin voisi kelvata mulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä myös olen sämpylöissä siemenien ja erilaisten rouheiden ja hiutaleiden ystävä. Testaa ihmeessä :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...