keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Ruokaa tuokaa

Olen nyt pari iltaa miettinyt, mitä reissujuttuja postaisin. Otin niin hirveästi kuvia, että niistä valitseminen tuntui uuvuttavalta urakalta ja jäin jumiin. Niinpä ajattelin helpottaa tuskaani ja jatkaa reissujuttuja yksinkertaisesti suoraan siitä, mistä jo viimeksi aloitin, nimittäin ruoasta.

Syötiin kyllä koko reissu erittäin hyvin, ja oikeastaan vain kerran osuttiin ravintolaan, jossa ruoka oli vain ihan ok. Tässä siis vähän ruokakuvia ja -tunnelmia Düsseldorfista. Keräsin tänne myös nuo hyviksi havaittujen ravintoloiden nimet ja osoitteet, jos joku sattuisi olemaan sinnepäin suuntaamassa.


Aamupalaa:

Balthasar (Bolker Str. 63)

Useimpina aamuina napattiin jotain aamupalaa rautatieasemien valtavasta valikoimasta. Latte macchiato, mmmm... Yhtenä aamuna ehdimme istahtaa myöhäiselle aamupalalle Balthasarin terassille. Seuraavan kerran jaksoimmekin sitten syödä jotain vasta aika myöhään illalla. Aamiaista tarjoillaan muistaakseni kuuteen saakka, joten tänne ehtiäkseen ei tarvitse nousta hirveän aikaisin.


Ruokaa:

The Libanon Restaurant (Berger Str. 19)

Erittäin onnistunut ensikosketus libanonilaiseen ruokaan. Menut olivat valtavan isoja, mutta eivät hirvittävän kalliita. Mielestäni juuri hyvä tapa tutustua uuteen ruokakulttuuriin, kun ei tarvinnut itse pähkäillä yksityiskohtaisesti, mitä tilaisi. Tai siis mehän kyllä ensin pähkäiltiin, kun ei ihan tajuttu menu-kokonaisuuksien ideaa... Mutta sitten todettiin, että oli mahtavaa saada maistaa vähän kaikkea.

La Grappa (Berger Str. 2)

Italialaista ruokaa ja italialaisia tarjoilijoita :). Otin pasta-annoksen päivän suositukset -listalta ja se oli hyvää... Jättikatkarapuja, rucolaa, parmesaania ja saksanpähkinöitä. Jälkkäriksi valikoitunut tiramisu oli sekin ehkä yksi parhaista koskaan syömistäni: kostea ja kermainen, mutta ei liian vetinen eikä liian kahvinmakuinen. 

El Lazo (Bolker Str. 11)

Täällä espanjalais-argentiinalaisessa ravintolassa ei juuri monimutkaisilla lisukkeilla kikkailtu. Mutta jos pihvi on oikeasti hyvää, niin miksi se pitäisi haudata kastikekasan alle. Mediumiksi grillattu naudanfile suorastaan suli suuhun. Alkuruoaksi söin gazpacho-keiton, joka oli maukas sekin. Jälkkäreitä ei jaksettu. Palvelua saa ainakin saksaksi, espanjaksi ja englanniksi. Testasimme kaikkia näistä kielistä :).

 Ystäväni pääsi käyttelemään El Lazossa etanapihtejä.

Juomaa:

Mai Tai (Hunsrücken Str. 14-16)

Ei mikään halpa paikka, mutta valtavan pitkä cocktail-lista. Drinkkien ainesosia ei kuvailla tarkasti, joten hieman seikkailumieltä on hyvä olla matkassa :). Pommien määrä juoman nimen perässä kertoi, kuinka paljon alkoholia drinkissä on. Me joimme "yllätykset, joissa on sampanjaa".

Sweetheart (Bolker Str. 32)

Tämä oli suunnilleen ensimmäinen baari, jonka näimme, kun astuimme ensimmäisen kerran metrosta ulos vanhankaupungin kulmilla. Ja koska ulkopuolella oli kyltti, joka lupasi kaikki cocktailit hintaan 3,90 e, istuimme terassille. Pitkä lista, nopea palvelu.

Saanko esitellä, etualalla minun Marilyn Monroeni, jossa oli muistaakseni ainakin Baileysia, rommia, kahvilikööriä, kermaa ja maitoa. Kuulostaa ehkä ällöttävältä, oli hyvää :).

Kölnissä söimme valtavat jäätelöannokset 4D Gelatossa. Ei halpaa, mutta kyllä hintansa väärti. Varsinkin kun ulkona satoi kaatamalla vettä.



Aachenin hevoskilpailussa nautimme välipalaksi flammkuchenin. Tilasimme pitsaa muistuttavan lätyn juustolla ja pepperonilla. Opimme, että saksassa pepperoni voi tarkoittaa myös vihreää jalopeñoa. Ihan hyvää tuo silti oli, eikä onneksi hirvittävän tulista.


6 kommenttia:

  1. Sama homma Ruotsissa, ei kannata tilata pepperoni pitsaa mikäli toivoo saavansa lihaa..! :)

    Ihanan näköisiä ruokia ja jälkiruokia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä oon periaatteessa tiennyt, että pepperoni voi olla kumpaa vain. Mutta ei tullut siinä pepperonimakkaranhimossa mieleenkään :). Hyvä tietää kuitenkin, että Ruotsissa voi käydä samoin :).

      Poista
  2. Nuo aamupalakuvat näyttävät aivan järkyttävän ihanan herkullisilta. Vaikka vatsa just nyt onkin täynnä niin jos mulle tuotaisiin eteen tuollainen annos, hotkisin sen hetkessä! Voisiko aamu paremmalla annoksella alkaa?! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täällä blogissa hehkuttanut jo niin paljon aamupaloja, että mietin vähän, uskallanko noita kuvia edes julkaista :). Mutta rakastan aamupalaa, varsinkin kun se kannetaan eteen ja se näyttää tuolta :).

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä annoksia :) Valmis, runsas aamupala on luksusta!

    Suomessakin on tullut useamman kerran vastaan pepperoni makkaran lisäksi jalapenona, varsinkin ulkomaalaisissa pizzerioissa...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...