maanantai 23. heinäkuuta 2012

Düsseldorf

Tein juuri epämiellyttävän havainnon: elokuu on jo ihan nurkan takana. Heinäkuun alun Saksan reissusta on jo viikkoja, joten ehkä voisi olla aika lätkiä näitä kuvia vihdoin esille.


Düsseldorfista tuli Saksassa tukikohtamme hyvin käytänöllisistä syistä: olimme menossa yhdeksi päiväksi Hollannin rajalla sijaitsevaan Aacheniin hevoskilpailuihin, ja alueen kaupungeista Düsseldorfiin löytyi ehdottomasti edullisimmat lennot.

Kumpikaan meistä ei tiennyt kaupungista hirveästi mitään ennen matkaa. Opaskirjoja ei oikein löytynyt, joten olimme aika paljon netistä löydettyjen tietojen varassa. Olen niin tottunut reissussa kulkemaan kirja kädessä, että tuntui orvolta, kun ei ollut aluksi edes kaupungin karttaa.

Kuva: Elina

Omissa mielikuvissani Düsseldorfiin (ja muihinkin Rein-Ruhrin alueen kaupunkeihin) yhdistyi teollisuus eikä sitten oikeastaan muuta. Itse yllätyinkin siitä, miten sympaattinen kaupunki oli. Vanhakaupunki (Altstadt) oli viehättävä, Reinin rantabulevardilla oli iltaisin hurjasti elämää, ravintola- ja baaritarjonta oli huikea...


 Düsseldorf pommitettiin toisessa maailmansodassa lähes maan tasalle, joten vanhakaupunkikin on oikeasti suhteellisen uusi. Vuosiluvusta päätellen tämä talo on kuitenkin ajalta ennen maailmansotia. Raatihuone.

Karnevaalien historiaan ja perinteisiin keskittyvä museo. Düsseldorf sijaitsee vahvasti katolisella alueella, ja karnevaalit ovat yhdet Saksan suurimmista.

Miten pitkiä haitariraitiovaunuja!

Ackerstraßen (S-junan asema Wehrhahn) ympäristöstä löytyi kivoja pikkuputiikkeja ja second hand -myymälöitä.
Ostosmahdollisuuksia Düsseldorf tarjoaa ihan laidasta laitaan. Ackerstraßen pikkuputiikkien jälkeen suuntasimme Königsalleelle, jossa on muun muassa Luis Vuitton ja Prada. Meillä ei ollut varaa shoppailla kummassakaan, mutta on kadulla myös huokeampia kauppoja, kuten Massimo Dutti, josta tein ihan kivoja alelöytöjä.


Königsalleen keskellä virtaa pieneksi kuihtuneen, Reiniin laskevan Düssel-joen pohjoinen haara. 

Iltaisin Reinin rantabulevardin baarit olivat ihan tupaten täynnä. Mikäs tällaisia näkymiä ihaillessa ja drinkkiä siemaillessa...Vanhankaupungin kaduilla oli jos jonkinmoista katusoittajaa ja -taiteilijaa. Tämä tulishow erottui kyllä kauas ja keräsi runsaan yleisön.


Majoituimme NH Düsseldorf City -hotellissa, joka sijaitsi aivan Oberbilker Markt -metroaseman vieressä ja vajaan kymmenen minuutin kävelymatkan päässä päärautatieasemalta. Tykkäsin hotellista kovasti. Sijainti oli hyvä, alue vaikutti rauhalliselta ja huoneessa oli ilmastointi. Hintakaan ei ollut paha.

Bongaa viidennestä kerroksesta bloggaaja juoksemassa takaisin huoneeseen hakemaan jotain unohtunutta tavataa. Luultavasti neuletakkia. Tai kameraa. Tai metrolippua... Kuva: Elina

Olen muutenkin yllättänyt siitä, miten paljon olen tykännyt Saksasta näillä kahdella tänä vuonna tehdyllä matkalla. Osansa saattaa tietysti olla sillä, että molemmilla reissuilla mukanani on ollut Saksaa tunteva ja saksaa puhuva ystäväni, jonka perässä olen saanut puoliuunona hiippailla. Mutta oikeastaan vähän harmittaa, että saksan opinnot jäivät jo ala-asteella kesken...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...