maanantai 18. kesäkuuta 2012

Yrttitarhan satoa: mansikkamojito

Taisin jo viime kesänä paljastaa, miksi puutarhassani kasvaa minttua. Mojitojen tekoa varten tietenkin. Joskus ulkomailla olen kyseisestä juomasta nauttinut myös mansikkaisen version, mutta mieleen ei ole tullut, että sellaisen voisi tehdä myös kotona. Ennen kuin nyt.

Onkos teillä takataskussa muita hyviä versioita mojitosta? Pastanjauhajat ovat ainakin tehneet mustikkamojitoja, ja niitä pitääkin ehkä kokeilla seuraavaksi. Suorastaan vaadin teitä jakamaan kaikki mojitoideanne :). Lupaan, että parhaat niistä pääsevät testattaviksi.


Mansikkamojito

noin kymmenen mintunlehteä
2 tl ruokokidesokeria
puolikkaan limetin mehu
5 cl vaaleaa rommia
6 mansikkaa
jäämurskaa
kivennäisvettä

Laita lasin pohjalle mintunlehdet, sokeri ja limetin mehu. Hiero seosta esimerkiksi lusikalla, jotta mintunlehdistä irtoaa makua. Minä tein tämä Jamie Oliverin Flavour Shakerilla, mainio työkalu :).  Lisää rommi. Murskaa mansikat vaikkapa haarukalla ja lisää ne lasiin. Sekoita. Täytä lasi jäämurskalla ja kaada lopuksi päälle kivennäisvettä. Sekoita uudestaan. (Toki voit tehdä koko homman vaikkapa blenderilläkin, mutta minä en halunnut mansikoista ihan sosetta.) Istu auringossa ja nauti. Tai vaihtoehtoisesti istu sohvalla, katso Myytinmurtajia ja kiitä onneasi, ettet ole ulkona sateessa. Niin me teimme.

PS. Eija ja Anna, olen pahoillani, että tämä tuunattu versio mojitosta keksittiin vasta sunnuntaina. Lupaan kuitenkin tehdä tätä teillekin vielä joskus!

2 kommenttia:

  1. Nam mikä herkullisen näköinen drinkki! Tuota täytyy kokeilla, parvekkeella kasvaa nimittäin juuri sopivasti minttua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä :). Kivennäisveden määrällä pystyy hyvin säätelemään, paljonko rommi maistuu.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...