torstai 28. kesäkuuta 2012

Suolaiset rahkaletut

Nyt ne, joilla on vielä viimesyksyisiä sieniä pakastimessa, voivat huutaa hep (ja testata näitä lettuja). Ja ne, jotka ovat jo varastonsa tyhjentäneet, mutta aikovat ensi syksynä sienestää lisää, voivat laittaa reseptin muistiin.


Hämeen Sanomissa oli keskiviikkona sienirahkalettujen ohje. Olen aikaisemmin paistanut vain makeita rahkalettuja,  joiden koostumus ja maku on mielestäni ollut tosi hyvä. Lisäksi ne ovat älyttömän helppoja tehdä. Suolainen versiokin pääsi siis välittömästi testattavaksi.

Viime viikonloppuna Tallinnan reissulla söin pitkästä aikaa blinejä, joten lettujen lisukkeiksi päätyneiden punasipulisilpun ja wasabilla maustetun ranskankerman inspiraatiota ei tarvitse kaukaa etsiä. Oikeasti olisin halunnut piparjuuritahnalla maustettua smetanaa, mutta ensin lähikaupassa ei ollut smetanaa ja sitten tajusin, että ei minulla ole piparjuuritahnaakaan enää kotona. Oikaisin siis vähän. (Eikös se wasabikin jotain piparjuurta ole? Minulla on tässä kohtaa sivistyksessä aukko.)

Voimakkaan makuiset suppilovahverot sopivat lättyihin hyvin. Niiden maku ehkä vähän pehmeni, mutta ne maistuivat silti selvästi. Jos lättyihin ei halua niin voimakasta sienien makua, kannatttaa ehkä käyttää jotain miedomman makuisia sieniä. Varmasti näihin siis muutkin kuin suppilovahverot sopivat.

Tai jos ei sienistä välitä, niin mikä estää tekemästä näitä ilman. Vähän niin kuin yksinkertaistettuja blinejä. Silloin lisukkeena voisi tarjoilla vaikkapa smetanaa ja jotain kalaa.

Sienirahkaletut 
(n. 12 pientä lettua)

1,5 dl reiluiksi paloiksi pilkottuja sieniä (esimerkiksi suppilovahveroita)
250 g rahkaa
4 munaa
1/2 tl suolaa
1 dl tattarijauhoja tai vehnäjauhoja (laitoin täysjyvävehnäjauhoja)

Lisäksi
sipulia
wasabilla maustettua ranskankermaa

Kuullota sieniä pannulla ja jätä ne sitten jäähtymään. Sekoita taikinan aineet ja anna turvota hetki. Lisää taikinaan sienet. Paista taikinasta lettupannulla keskilämmöllä pieniä lettuja. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkisi punasipulisilpun ja wasabilla maustetun ranskankerman kanssa.

2 kommenttia:

  1. Simple food for simple people: tätä aion ehdottomasti kokeilla, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...