sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Jalluvaahtokarkkeja ja sushia (ei samalla aterialla)


Vaahtokarkkien paahtaminen nuotiolla on ehkä yksi parhaista jutuista, mitä kesäiltana voi tehdä :). Luotettavasti lähteestä luin, että kun karkit kierittelee Jaloviinassa ennen paahtamista, niistä tulee vieläkin parempia. Minulla oli viikonloppuna mökillä tietysti vaahtokarkkipussi mukana, ja kun näin veljeni talkoissa ansaitseman jallupullon, niin siitä se ajatus sitten lähti. Testatkaa ihmeessä, minä ainakin varmasti uitan vaahtokarkkeja jallussa toisenkin kerran :).

Aiemmin lauantaina väkersin pitkästä aikaa susheja. Äiti oli hankkinut tarvikkeet, mutta menin neuvoineni siihen väliin ja lopulta omin koko homman itselleni... Semmoinen minä vähän olen. Makeihin täytteeksi tuli savulohta, kurkkua ja avokadoa, nigirien päälle tuli avokadoa. Tasalaatuisuudessa on vielä tekemistä, mutta maku oli kohdallaan.
Istahdin viikonloppuna pitkästä aikaa saumurin ja ompelukoneen ääreen ja olen erittäin tyytyväinen aikaansaannokseeni. Kuvia luvassa myöhemmin. Nyt nukkumaan ja valmistautumaan alkavaan viikkoon.

8 kommenttia:

 1. Mä mietin viikonlopun herkuttelun innoittamana, että voisinko tehdä niitä vaahtiksia ilman grilliä...hmm. Päädyin kuitenkin odottamaan grillin hankintaa ja leipomaan valkosuklaa-raparperimuffineja. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... Mitähän tapahtuisi, jos kynttilän liekillä varovasti paahtaisi?

   Poista
 2. Haha toi otsikko :D Olen miettinyt Eevan kirjoituksen jälkeen että voiko jalluvaahtikset oikeasti olla hyviä? Siis jos inhoaa jallun makua yleisesti ottaen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en mäkään jallua pysty juomaan, se on pahaa :). Jalluvaahtiksiin jää ehkä vähän sellainen alkoholin tai liekityksen maku. Vaikea kuvailla :).

   Poista
 3. Milloin voi tulla syömään sushia?! No okei...voin osallistua myös kasaamistalkoisiin...
  -Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden sushien osalta on jo myöhäistä, mutta aina voidaan pitää uudet talkoot. Oli ne vaan pitkästä aikaa niin hyviä.

   Poista
 4. Nuo vaahtokarkit voi käryyttää ihan kynttilässäkin, jalluvaahtokarkkeja ei ehkä, ainakaan sisätiloissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä siis testata joskus. Tuota jallua kyllä valuu noista aika paljon paistamisen aikana, eli ehkä jätän ne suosiolla kesään ja nuotiolle :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...