sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

You have reached the sky


Vaikka olen käynyt Tallinnasta useasti (ensimmäisen kerran joskus yhdeksänkymmentäluvulla), löytyy sieltä yleensä aina jotain uutta nähtävää. Torstaina ja perjantaina oli mahtava auringonpaiste, lauantaina sitten satoikin vastapainoksi aivan kaatamalla vettä. Hotellin vastaanotosta saadusta vihkosesta bongasimme heti saavuttuamme, että Tallinnan televisiotorni on remontoitu ja avattu taas yleisölle. Sinne siis.Tornille pääsee kätevästi Virukeskuksen alla olevasta bussiterminaalista esimerkiksi linjalla 34A. Bussipysäkki, jolla jäädään pois, on nimeltään Teletorn. Me saimme bussissa apua mukavalta naiselta, joka neuvoi meitä jäämään oikealla pysäkillä. Tunnin voimassa oleva bussilippu maksaa euron, ja niitä saa ostaa esimerkiksi R-kioskeista (sellainen löytyy myös terminaalista). Neljällä eurolla saa vuorokauden voimassa olevan lipun, eli sellainen kannattaa ilman muuta ostaa, jos aikoo muuallekin matkustaa bussilla, trollikalla tai raitiovaunulla.


Tornin lattiassa oli kivoja ikkunoita. "Alla 169 metriä tyhjyyttä", sanoi teksti. Mies hyppäsi heti rohkeasti ikkunan päälle seisomaan.
 

Tornissa oli paljon tuollaisia interaktiivisia näyttöjä, joiden avulla pääsi tutustumaan muun muassa Tallinnassa asuviin ihmisiin ja heidän asuntoihinsa sekä virolaisiin saavutuksiin eli huippujen huippuihin. Lapsille näytti olevan myös monenmoista aktiviteettia ja heitä olikin tornissa aika paljon. Ja tietysti siellä heilui myös Teletornin maskotti, vihreä antennipäinen mies.Kerrosta ylempänä sijaitsee televisiotornin ravintola ja ulkoterassi. 

Televisiotornin antenni yltää 314 metriin.


Sisäänpääsy torniin maksoi seitsemän euroa. Yhdeksän euron yhdistelmälipulla olisi päässyt torniin ja viereiseen kasvitieteelliseen puutarhaan. Uudistettu torni on avattu yleisölle vasta tänä keväänä, joten kannattaa varautua jonottamaan hieman. Me tosin jouduimme odottamaan ylös pääsyä vain noin 10 minuuttia.


Uskaltauduin minäkin sitten lopuksi tuollaisen ikkunan päälle seisomaan. Hui.


Alakerran kauppa oli hauskasti valaistu.

Lisää tietoa kiinnostuneet löytävät helpoiten Teletornin suomenkielisiltä sivuilta.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, laitetaanpa muistiin tulevaa Tallinnan matkaa varten :) Tosin ykköskohteena meillä on eläintarha, erityisesti norsut <3

    VastaaPoista
  2. Minä en olekaan ikinä käynyt Tallinna eläintarhassa, mutta olen kuullut että se on kiva. Jos teille osuu huono ilma niin kuin meillä oli lauantaina, niin uusi merimuseo (Lennusadam) oli myös aika kiva ja toiminnallinen paikka ja sielläkin lapsilla näytti olevan hauskaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...