keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Varrastettua ananasta grilliin

Oikeastaan minun pitäisi olla tällä hetkellä pakkaamassa laukkuja huomista reissua varten, mutta en malta olla jakamatta tätä yhtä reseptiä kanssanne. Nämä colalla marinoiduista kasviksista ja halloumista kootut vartaat sopivat mainiosti vaikka juhannuksena grillattaviksi. Se, mikä tekee näistä vartaista aivan ylihyviä, on tuore ananas.


Varoitus jo etukäteen, sillä tämä resepti on vähän summittainen. Marinadi on tehty Annan ohjeella, ja Anna puolestaan on saanut sen veljensä vaimolta (muistaakseni). Sunnuntaina kyttäsin vieressä, kun Anna marinadin teki, ja kirjoitin ylös aineksia ja määriä edes suunnilleen. Kasviksiakin voi tietysti vaihdella maun mukaan, eikä niiden ole pakko olla juuri näitä, mitä meillä sattui olemaan. Esimerkiksi lohkottua sipulia olen joskus itse käyttänyt. Mutta ehkäpä tämä resepti kaikessa epätäydellisyydessäänkin inspiroi jotakuta :).

Vartaisiin 

paprikaa
kesäkurpitsaa
tuoretta ananasta
halloumia (kokeilin tällä kertaa Arlan Grill cheeseä, se oli hyvänmakuinen ja pysyi grillattaessa kasassa huomattavasti halloumia paremmin) 

Colamarinadi

 
(Ainekset noin-mittoja, joten kannattaa maistella tehdessä. Tällä annoksella marinoi aika ison läjän kasviksia.)
1,5 dl colaa
0,5 dl öljyä
0,5 dl balsamicoa
2 - 3 rkl sweet chili -kastiketta
2 - 3 rkl soijaa

Lisäksi tarvitset
varrastikkuja
jonkinlaisen grillin

Pilko kasvikset vartaisiin sopiviksi paloiksi ja laita ne suureen minigrip-pussiin tai astiaan, jossa on tiivis kansi. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada se kasvisten päälle. Sulje pussi (tai astian kansi). Kääntele niin, että marinadia leviää kaikkiin paloihin. Anna marinoitua vaikkapa muutama tunti ja kääntele pussia välillä.

Leikkaa juusto paloiksi ja kokoa vartaat. Grillaa niin kauan että juusto saa väriä ja kasvikset hieman kypsyvät. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun lihan seuralaisena.

3 kommenttia:

  1. Colamarinadi kuulostaa jännältä, pitänee kokeilla.

    Ei kuitenkaan läheskään yhtä jännältä kuin lukemani otsikko: varastettua ananasta. Mietin, että onpa rohkeaa julkistaa blogissa varastaneensa ananasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D täällä toinen lukihäiriöinen joka mietti ettei niitä vissiin oikein muualta voi varastaa kuin kaupasta.. Hmm! Onneksi totuus oli toinen! Mut tuota halloumia on pakko päästä grillaamaan ja ananasta, jota äskenkin söin puolikkaan verran, ups!

      Poista
    2. :D. Joo, en ole ryhtynyt ananasvarkaaksi :D.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...