sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Museoiden yössä


Eilen oli Tampereella museoiden yö. Sää oli päivällä aivan surkea: ratsastustunnin jälkeen puristin vaatteista varmaan kolme litraa vettä. Opettaja sai toistella aika monta kertaa, että nosta pää ylös, kun kypärästä niskaan valuvan sateen takia teki mieli ratsastaa koko ajan kyyryssä. Onneksi iltaa kohti sää selkeni ja aurinkokin näyttäytyi, joten kaupungilla kiertelemisestä tuli ihan kivaa.

Aloitimme kierroksen Työväenmuseo Werstaalta. Werstaan miljöö on hieno, ja vaihtuvien näyttelyiden teematkin olivat kiinnostavia... Mutta hirveästi luettavaa! Näyttelyiden kiertämisestä tuli vähän sellaista kahlaamista...


Werstaan jälkeen katsastimme TR1-taidehallin, jossa on esillä osa TAMKin valmistuvien kuvataitelijoiden ERO-näyttelyn töistä.

Sekä Werstas että TR1 sijaitsevat Väinö Linnan aukiolla. Aukio on ihana, vaikka pokkarin linssi saikin kaiken kallistumaan.


Väinö Linnan aukiolta matka jatkui kohti Mältinrantaa, jossa ovat esillä Ero-näyttelyn loput työt. Matkalla poikkesimme Tallipihan puodissa ja söpössä kahvilassa.


Mältinrannassa ehkä yllättävin teos oli valokuvaava mummo, joka oli tehty kokonaan virkkaamalla.


Viimeinen kohde oli Näsilinna eli Milavida, joka yleensä on suljettu yleisöltä. Nyt sinne on ripustettu Milavida-taitelijaryhmän valokuvanäyttely. Yläkertaan olisi päässyt vain opastetuilla kierroksilla, ja ne olivat tietysti ihan täynnä. Pari vuotta sitten yläkertakin oli auki ja silloin pääsimme siellä vierailemaan, joten tämä ei nyt niin paljon harmittanut.


 
Jos muuten Näsilinnassa käynti kiinnostaa, se on avoinna vielä 27.5. saakka. Aukioloaikoja on ainakin nopealla etsimisellä netistä vaikea löytää, mutta linkitän ne tänne, jos löydän.

Näsinkalliolta oli auringon laskiessa aika kivat näköalat. 
Sitten vielä vähän ajelua museobussilla. Päätimme kulttuurikierroksen tietenkin asianmukaisesti hodarikojulle :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...