maanantai 3. lokakuuta 2011

Reseptin kierrätystä: omenakakku


Ihastuin alkukesästä tähän raparperikakun ohjeeseen. Halusin tehdä viikonloppuna omenapiirakkaa ja ajattelin mennä siitä, mistä aita on matalin. Vaihdoin raparperit omenoiksi ja kookoksen kaneliksi. Arvoisa työpaikan raati on tämän testannut ja hyvin näytti maistuvan.

Tässä siis teille häpeämätöntä vanhan kertausta ja reseptin uudelleenlämmittelyä:

Omenakakku

2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl kermaa
1 dl voisulaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
3 - 4 isohkoa kotimaista omenaa kuorittuna ja kuutioituna

Murotaikina:
50 g pehmeää voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl kanelia

Paistaminen: 200 °C, 30–40 minuuttia

Vaahdota kanamunat ja sokeri. Lisää vaahtoon ensin nestemäiset ainekset ja sitten yhteen sekoitetut kuivat aineet. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle omenanpalat. Nypi päällyksen pehmeä voi, vehnäjauho, sokeri ja kaneli murumaiseksi seokseksi ja ripottele omenanpalojen päälle. Paista 200 °C:ssa noin 30–40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...