sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Hieman pettynyt kirjamessuilija

Tyrmistys valtasi meidät lauantaina heti, kun saavuimme Messukeskukseen. Kirjamessujen osastojen järjestystä oli muutettu! Eikä kyllä ehkä mitenkään parempaan suuntaan, sillä nyt ensimmäiset osastot eivät olleet mitään kauhean innostavia. Päivä menikin sitten sekoillessa ympäriinsä, kun kaiken paikkaa oli muutettu. Ei näin saa tehdä, vastustan uudistuksia :).

Messut olivat kyllä kokonaisuutenakin jotenkin aikaisempia vuosia sekavammat: uusia kirjoja, vanhoja kirjoja, karjalanpiirakoita, levyjä, kaikkea vähän sekaisin eikä näitä eri tapahtumia ollut oikein erotettu toisistaan kuten aikaisemmin. Ilmeisesti taas tehtiin uusi kävijäennätys, joten kyllä sitä porukkaa sitten riittikin. Jotenkin vaan aika turhauttavaa yrittää luovia siellä ihmismassoissa. Ihan kiva siis varmaan järjestäjien ja näytteilleasettajien kannalta, että ihmiset ova kiinnostuneita aiheista, mutta viihdyin ainakin itse aikaisempina vuosina paremmin, kun paikalla ei ollut koko maailma.

Ihan hyviä pokkaritarjouksia messuilla ainakin olisi ollut, mutta juuri tuosta väkimäärästä johtuen emme oikein edes jaksaneet syventyä kunnolla tarjontaan. Jotain kuitenkin tarttui mukaankin. Bazaarin kojulta kolme kirjaa kympillä sekä ruokamessujen puolelta Carnaroli-risottoriisiä ja purkki luomupestoa.Oli tarkoitus päättää päivä aikaisempien vuosien tapaan ruokamessujen viinialueella uusiin viineihin tutustuen, mutta... Viinialueelle sai ensin jonottaa sisään kuin baariin konsanaan. Kun viimein löysimme tiskin, josta maistelulippuja myytiin, jonotti sen edessä suunnilleen lentokentällinen väkeä. Katselimme vähän aikaa kaihoisasti viinivalikoimia, mutta käännyimme kuitenkin kannoillamme ja suuntasimme rautatieasemalle. Juna Lempäälään ja täällä paikalliseen alkoholia myyvään kauppaan hakemaan muutama pullo tuttua suosikkikuohuviiniä. Ruokakaupasta vielä salaattitarpeet ja tiikerirapuja, mieheltä autokyyti kotiin ja illasta tuli kuitenkin onnistunut messuilla koetusta pettymyksestä huolimatta :).

Minulla oli kirjamessuilla kamerakin, mutta en ottanut yhtään kuvaa. Tiikerirapuvartaistakin tuli onnistuneita, mutta enpä niitäkään kuvannut. Tuhma tuhma bloggaaja...

Sellaista vielä mietin, että miksi junalippu Lempäälästä Pasilaan on 36 senttiä kalliimpi kuin lippu Pasilasta Lempäälään :)? Molemmat matkat taitettiin siis R-junalla, eli mistään eri junatyypeistä ei ollut kyse. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...