torstai 12. joulukuuta 2013

Piimäpannukakut

Luulitteko, että olen unohtanut aamupalat? En ole. Ne ovat vain olleet nyt vähän paitsiossa, kun viikonloput ovat muka niin kiireisiä. Pitkä itsenäisyyspäiväviikonloppu innosti minut kuitenkin paistamaan pannareita pitkästä aikaa.


Blogissani on vilahtanut tämä melkein sama pannariohje jo aiemminkin. Piimää käyttäen syntyy minun mielestäni parhaat amerikkalaiset pannarit, joten eiköhän tämä kestä uusinnankin. Ja tässä ohjeessa piimää on suhteessa vielä enemmän kuin edellisessä :). Näistä pannareista tulee pinnalta ihanan rapeita ja sisältä kuohkeita. Pannareitten kanssa nautittiin tällä kertaa vaahterasiirappia ja persimonin siivuja. Aika makea yhdistelmä, mutta minä tykkäsin.

Amerikkalaiset pannarit
(n. 15 pientä pannukakkua)

3,5 dl piimää
1 kananmuna
25 g sulatettua voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 rkl sokeria tai hunajaa
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa

Riko kananmuna piimän joukkoon. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda toisessa kulhossa. Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten, niin ettei taikinaan synny jauhopaakkuja. Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola. Sekoita. Anna taikinan levähtää 5–10 minuuttia ennen paistamista.

Kuumenna ohukaispannu kuumaksi. Lisää pannulle voita. Kaada pannulle taikinaa. Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta. Käännä pannukakku notkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia. Nosta pannukakut lautaselle. Peitä foliolla.

Ohje Oliviasta.

Oliviassa annetut vinkit kriittisiin vaiheisiin:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä ennen taikinan valmistusta.
- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.
- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämmöllä. Aloita paistaminen kuumimmalla lieden lämpötilalla ja laske lämpötilaa puoleen lieden tehosta.
- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana. Näin pannukakusta tulee tasaisen paksu.
- Jos huomaat pannun olevan liian kuuma taikinan lisäyksen jälkeen, nosta se hetkeksi syrjään levyltä. Valurautapannun kuumuus kypsentää yhden pannukakun ilman liettäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...