maanantai 25. helmikuuta 2013
Sairastuvan savulohipannari
Terveisiä sairastuvalta. Olin koko viikonlopun kuumessa. Tänään kävin sitten hakemassa lääkekuurin poskiontelotulehdukseen... Hieman jo on alkanut pitkästyttää näinä kolmena päivänä tässä sohvannurkassa. Vaikea melkein itsekin uskoa tätä, mutta kyllä Gossip Girlin suhdekiemuroiden katselullakin on rajansa.
Onneksi postilaatikosta kolahti myös uusi Glorian ruoka ja viini. Niinpä pääsin tänään lohduttamaan itseäni kannessa komeilleella savulohipannarilla ja piparjuurikastikkeella. Ja jos se ei nyt ihan parantanut minua, niin ainakin sai paremmalle mielelle. Se oli meinaan hyvää.
Toivottavasti teidän viikkonne on alkanut vähän terveemmissä merkeissä.
Savulohipannari ja piparjuurikastike
1 rkl voita
3 kananmunaa
1 ½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
Lisäksi:
200 g savustettua lohta
noin 8 miniluumutomaattia
1 salottisipuli
½ dl lehtipersiljaa
ripaus mustapippuria
Kastike:
150 g ranskankermaa
1 tl (tai maun mukaan) piparjuuritahnaa (tai wasabia)
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita voi valurautapannuun (halkaisija noin 20 cm) ja pannu kuumenevaan uuniin. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, jauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota hetki.
Paloittele kala suupaloiksi. Lohko tomaatit neljään osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja.
Ota paistinpannu uunista ja kaada taikina kuuman voisulan päälle. Nostele päälle kalapalat ja tomaatit. Ne saavat osittain upota taikinaan. Ripottele pinnalle sipuli- ja persiljasilppu. Nosta pannu takaisin uuniin ja anna kypsyä 20 - 30 minuuttia.
Sekoita piparjuuritahna ranskankermaan. Tarjoa pannukakku kuumana ranskankerman ja vaikkapa salaatin kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hih, meidän saikku-/lomatupa söi ihan samaa tänään lounaaksi. Oli kyllä hyvää!
VastaaPoistaKansikuva teki siis sielläkin tehtävänsä. Meillä jäi vielä palaset pannaria, pitääkin ehkä mennä syömään :).
PoistaKuulostaa hyvältä! Meille ei vielä kolahtanut jostain syystä - ehkä tänään...? Pikaista paranemista!
VastaaPoistaHyvää se olikin. Toivottavasti saat lehtesi pian :).
PoistaTosi herkullisen näköistä!
VastaaPoistaTämä oli todella hyvää, pitääkin tehdä tätä pian uudestaan.
Poista