keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kaura-omenavohvelit

Onko jollain muullakin vielä käyttämätöntä omenasatoa? Omassa jääkaapissani äidin mukaan laittamien omenoiden viimeiset yksilöt olivat säilyneet yllättävän hyvinä. Niistä syntyi mainioita vohveleita, joilla voi aika helposti piristää itseään marraskuun pimeydessä


Vohveliohje on napattu Ohukainen & Paksukainen -kirjasta, jonka puolestaan nappasin vähän aikaa sitten lähes naurettavan alhaisella hinnalla Suomalaisen alen alesta. Ensin ajattelin, että häh, kokonainen kirja lätyistä. Toinen ajatukseni oli siis mahtavaa, kokonainen kirja lätyistä. Kirja on kyllä ihana. Voisin tuijotella noita lättyjen, blinien ja vohveleiden kuvia ikuisuuden.

Omena-kauravohvelit
(noin 10 kappaletta)

3 kananmunaa
6 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
2 tl kanelia
ripaus suolaa
0,5 dl juoksevaa margariinia
4 - 5 pieneksi kuutioitua pientä kotimaista omenaa

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon osa maidosta. Lisää vehnäjauhot ja kaurahiutaleet, sekoita ja lisää loput maidosta. Mausta suolalla, sokerilla ja kanelilla. Lisää rasva. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota noin puoli tuntia.

Paista taikinasta vohveleita kuumalla vohveliraudalla: kaada taikinaa vohveliraudalle ja ripottele pinnalle omenakuutioita. Sulje rauta ja anna vohvelin paistua kypsäksi. Tarjoa heti vaniljajäätelön kanssa.

PS. Opin kirjasta myös, että vohveleita ei saa missään tapauksessa pinota päällekkäin, sillä silloin niistä häviää rapeus. Mieluummin suoraan syöjien lautasille siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...