maanantai 8. lokakuuta 2012

Vuohenjuusto-sienipasta

Sienet ovat kyllä varmaan aina syksyn paras juttu. Itse en ole tänä vuonna ehtinyt juuri yhtään sienimetsään, mutta onneksi sisko ja appiukkokokelas ovat käyneet senkin edestä ja jakaneet saaliistaan osan minullekin.


Viikonloppuna sain ystävästäni kokkailuseuraa, eikä minun tarvinnut kauaa miettiä, mitä söisimme. Ohje löytyi työpaikan kahvihuoneen pöydällä lojuneesta Kotivinkistä. Vuohenjuustoa, sieniä, pinjansiemeniä ja pastaa. Nam.

Harvoin annan mitään viinisuosituksia, mutta nyt Alkon myyjä suositteli niin hyvää valkoviiniä sienipastan seuralaiseksi, että on pakko jakaa vinkki. Itävaltalainen riesling Malat pärjäsi oikein hyvin voimakkaan makuisen pastan kanssa.


Itse en noudattanut ohjetta mitenkään orjallisesti. En esimerkiksi jaksanut mitata, paljonko sieniä minulla oli. Kirjailen ohjeen tänne nyt kuitenkin siinä muodossa, kun se oli lehdessä julkaistu.

Vuohenjuusto-sienipasta
(noin 4 hengelle)

3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 - 4 dl paistettuja, pilkottuja metsäsieniä tai 1 - 1,5 l tuoreita metsäsieniä
2 oksaa tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua
1/2 tl suolaa (tai maun mukaan)
mustapippuria
1 rkl balsamietikkaa
1 dl pinjansiemeniä
200 g vuohenjuustoa

n. 300 g pappardelle-pastaa tai spagettia
vettä pastan keittämiseen

Kuori ja hienonna sipulit. Paahda ensimmäisenä pinjansiemeniä kuivalla paistinpannulla, jotta ne saavat hieman väriä. Laita siemenet astiaan jäähtymään ja odottamaan.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää sienet ja rosmariini. Jatka paistamista, kunnes sienistä on haihtunut enin neste. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla. Kuumenna vielä kerran.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se. Sekoita sieniseos pastan joukkoon. Annostele pasta lautasille, murenna päälle runsaasti vuohenjuustoa ja ripottele lopuksi pinnalle pinjansiemeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...